Ексклюзиви
середа, 05 червня 2024 11:29

Де розпочати успішну кар'єру, знають на Київському КПК
Позиція

Для того, щоб ефективно реалізуватися молодому спеціалісту, мало обрати професію за покликанням та отримати освіту, важливо дати трудовому шляху вдалий старт. Студенти діляться очікуваннями щодо умов першого місця роботи. Однак чи відповідає їм сучасне промислове підприємство та що може запропонувати сьогодні новоспеченому фахівцю? Спробуємо розібратися на прикладі лідера целюлозно-паперової галузі Київського картонно-паперового комбінату (ККПК), який входить до австрійського Pulp Mill Holding.

Автор: papir.kiev.ua
  Молодь, яка ще немає солідного трудового досвіду, зацікавлена у професійній реалізації, тому спершу надасть перевагу підприємству, де є можливість працювати за фахом та набути необхідних навичок
Молодь, яка ще немає солідного трудового досвіду, зацікавлена у професійній реалізації, тому спершу надасть перевагу підприємству, де є можливість працювати за фахом та набути необхідних навичок

Як показало дослідження однієї з найбільших платформ з пошуку роботи, в Україні наразі лише чверть людей задоволені умовами своєї роботи. У той самий час, за опитуваннями, молодь, яка ще немає солідного трудового досвіду, зацікавлена у професійній реалізації, тому спершу надасть перевагу підприємству, де є можливість працювати за фахом та набути необхідних навичок.

Єлізавета, студентка архітектурного факультету КНУБА:

– Я на 4 курсі, але вже працюю, хотілося себе спробувати у професії. На сьогодні мене все влаштовує, але думаю, що в житті буде ще й інша робота. Для вибору компанії значну увагу приділю колективу, впевнена, що від привітної і дружньої атмосфери багато чого залежить. Добре було б, щоб роботодавці думали про запровадження програм, які допомагають адаптуватися новачкам влитися у незнайомий колектив та стати повноправним членом команди.

Максим, студент факультету інженерних систем та екології КНУБА:

– Я лише на першому курсі, проте вже розумію, яким би хотів бачити своє перше місце роботи. По-перше, хотілося б працювати за спеціальністю, по-друге, звертатиму увагу на країну, в якій зареєстрований бренд, це важливо. По-третє, думаю, що буду орієнтуватися на іноземну компанію, адже бажаю отримати досвід роботи за кордоном. Я вважаю, що рівень заробітної плати не так важливий, як відносини між колегами. Буду шукати роботу з приємним колективом.

Костянтин, студент факультету автоматизації та інформаційних технологій КНУБА:

– Я хотів би, щоб моя робота була переважно у сучасному офісі з новим обладнанням для можливості працювати над цікавими проєктами. Зарплата, звичайно, важлива, але її розмір не є ключовим, на відміну від колективу. Добре, коли зберігається баланс між молодими працівниками та більш досвідченими, від яких можна багато чого навчитися. Є бажання працювати саме в Україні.

Очікування молодих людей щодо місця першого працевлаштування схожі: вони хочуть бачити перспективу і відчувати стабільність попри невизначену ситуацію сьогодення. Чи готові роботодавці до такого запиту?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У wine box від Київського КПК доставляють елітні напої, а не бите скло

Начальник відділу кадрів ККПК Наталія Галицька:

– Ми дуже зацікавлені у молодих кваліфікованих кадрах. Щороку намагаємося залучити випускників профільних вузів до роботи на нашому підприємстві. Нам є що їм запропонувати, адже на Київському КПК представлені чотири напрямки виробництва: виготовлення картону, паперових виробів, литої тари – лотків для яєць та гофротари, тому тут є, де реалізовувати свій потенціал та можливості для побудови успішної кар'єри. Підприємство реалізує розширений пакет соціальних гарантій, забезпечує медичним страхуванням за рахунок роботодавця та корпоративним трансфером з Києва та населених пунктів Обухівського району. Проте ми постійно вивчаємо запити та потреби співробітників та розробляємо програми їхньої підтримки, зокрема для молоді. Наприклад, передбачена одноразова матеріальна виплата для працівників, яким ще не виповнилося 25 років.

Практикуємо індивідуальний підхід до кожного пошукача роботи: комусь треба пройти стажування, перш ніж остаточно визначитися із працевлаштуванням; хтось хотів би отримати на підприємстві нову професію; інших цікавить зручний графік. І все це ми можемо сьогодні запропонувати. Увага до потреб наших людей – головне, бо вони і є наша основна цінність.

Щодо відчуття стабільності, то на ККПК цьому сприяє те, що підприємство має чималу частку іноземного капіталу.

Д-р Хайнц Ціннер, кінцевий бенефіціарний власник ККПК:

– Багато австрійських компаній залишилося в Україні, попри війну. Країна має великий потенціал у багатьох аспектах. І представники європейського бізнесу зацікавлені в поглибленні співпраці в ході відновлення української економіки.

Автор: papir.kiev.ua
  Для того, щоб ефективно реалізуватися молодому спеціалісту, мало обрати професію за покликанням та отримати освіту, важливо дати трудовому шляху вдалий старт
Для того, щоб ефективно реалізуватися молодому спеціалісту, мало обрати професію за покликанням та отримати освіту, важливо дати трудовому шляху вдалий старт
Елегантність та екологічність, помножені на стовідсоткову надійність: тара для e-commerce від Київського картонно-паперового комбінату не лише зберігає елітну алкогольну продукцію цілою і неушкодженою, а й підкреслює цінність вмісту, створюючи вау-ефект для покупця. Пакувальні новинки, орієнтовані на пляшковий сегмент, виробник презентував на щорічному Wine&Spirits Show.
Зараз ви читаєте новину «Де розпочати успішну кар'єру, знають на Київському КПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути