субота, 22 серпня 2020 14:15

ДБР завершило розслідування у справі викрадення Луценка та вбивства Вербицького

ДБР завершило розслідування у справі викрадення Луценка та вбивства Вербицького
Один з підозрюваних понад 5 років переховувався від органу досудового розслідування. Фото: Reuters

Державне бюро розслідувань завершило розслідування вбивства Юрія Вербицького та викрадення і катування Ігоря Луценка під час подій "Революції Гідності".

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Слідчі управління з розслідування злочинів, вчинених у зв'язку із масовими протестами у 2013-2014 роках... завершили досудове розслідування відносно двох осіб, підозрюваних в участі у злочинній організації, які 21 січня 2014 року викрали Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з Олександрівської клінічної лікарні міста Києва, катували їх і вбили Юрія Вербицького", - йдеться у повідомленні.

Підозрювані звинувачуються у - незаконному позбавленні волі або викраденні людини, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 146 КК України); - створенні, керівництві злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участі у ній (ч.1 ст. 255 КК України; - незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій (ч, ст. 340 КК України (01.07.2020).

Водночас, один із фігурантів також підозрюється в: - умисному вбивстві викраденої людини, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 115 КК України); - катуванні, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 КК України); - підробленні документів та їх використанні (4 ст. 358 КК України (01.07.2020); - службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України (01.07.2020).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справи Майдану: ексслідчого міліції судитимуть за переслідування протестувальників

У зв'язку з використанням підробленого паспорту та використання завідомо підроблених офіційних документів підозрюваний понад 5 років переховувався від органу досудового розслідування.

"Наразі підозрювані перебувають під вартою, їм надано доступ до матеріалів досудового розслідування. Після завершення ознайомлення сторін з матеріалами кримінального провадження, обвинувальний акт буде скеровано до суду", - йдеться в повідомленні.

Другого підозрюваного у викраденні активістів Ігоря Луценка і Юрія Вербицького 12 березня затримали слідчі Держбюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України. Правоохоронці отримали дозвіл слідчого судді на затримання, коли підозрюваний не з'явився на виклик.

Зараз ви читаєте новину «ДБР завершило розслідування у справі викрадення Луценка та вбивства Вербицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути