понеділок, 17 серпня 2020 20:39

Справи Майдану: ексслідчого міліції судитимуть за переслідування протестувальників

Справи Майдану: ексслідчого міліції судитимуть за переслідування протестувальників
Колишній правоохоронець склав і підписав повідомлення про підозру трьом учасникам акцій протесту без жодних підстав. Фото: Reuters

Колишнього слідчого міліції судитимуть за переслідування протестувальників, а стосовно іншого правоохоронця - завершено розслідування.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

"...завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно діючого адвоката – колишнього слідчого районного управління Головного управління МВС України в Києві", - сказано в повідомленні.

Так, підозрюваному інкриміновано незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів; зловживання службовим становищем; службове підроблення; завідомо незаконне затримання; а також притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, поєднане з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину (ч. 2 ст. 28, ст. 340; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366; ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372 КК України).

Як зазначається, 21 січня 2014 року колишній правоохоронець з метою перешкоджання акціям протесту, за відсутності будь-яких доказів незаконно затримав за нібито масові заворушення, склав і підписав повідомлення про підозру учаснику акцій протесту.

"Слідчий вдався до службового підроблення та в подальшому подав до районного суду м. Києва безпідставне клопотання про обрання стосовно завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке судом було протиправно задоволено", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вже їдеш, синку, додому" - у Києві попрощались з Героєм України Тарасом Матвіївим

Варто зазначити, що стосовно іншого колишнього старшого слідчого одного із районних управлінь Головного управління МВС України в Києві до суду скерували обвинувальний акт.

За даними слідства, протягом лютого 2014 року він склав і підписав повідомлення про підозру трьом учасникам акцій протесту без жодних підстав.

"Також правоохоронець подав до суду клопотання про обрання стосовно цих завідомо невинних осіб запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Ці клопотання також протиправно були задоволені судом", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що до суду скерували обвинувальний акт стосовно колишнього міліціонера батальйону міліції особливого призначення "Беркут", підозрюваного у неправдивих свідченнях про участь активіста у масових заворушеннях.

Зараз ви читаєте новину «Справи Майдану: ексслідчого міліції судитимуть за переслідування протестувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути