вівторок, 03 квітня 2012 09:29

Датські лікарі не впевнені, що щеплення від грипу має якусь користь

Датські лікарі не впевнені, що щеплення від грипу має якусь користь
Користь від щеплення для дорослого здорового організму є сумнівною. Фото: tsn.ua

Група дослідників з Інституту суспільної охорони здоров'я в Орхуському університеті не знайшли ніякого підтвердження того, що щеплення проти грипу зміцнює опірність організму цьому недугу.

"Наш загальний висновок свідчить, що ефект щеплень, в кращому випадку, є незначним", - повідомила Луїза Ернсков Педерсен, координатор дослідження, результати якого опубліковані в "Датському медичному журналі".

Ернсков Педерсен вважає, що гроші, які компанії витрачають на закупівлю вакцин для свого персоналу, корисніше було б витратити на поліпшення гігієнічних і кліматичних умов у приміщеннях.

"Існує багато людей, у яких є причини зробити щеплення, - підтримує і глава департаменту ліцензій на ліки в Національному агентстві медикаментів Стеффен Тіртструп - Однак для здоров'я дорослих людей виграш є мінімальним. Це повинні розуміти всі, хто виймає гроші з гаманця, щоб заплатити за вакцину."

Тіртструп додав, що твердження на веб-сайті Національної ради охорони здоров'я, згідно з яким "вакцина захищає багато людей", зовсім не означає, що ви не захворієте, якщо зробите щеплення. "Вакцина захищає більшість людей від вірусу, на основі якого вона була виготовлена, - сказав він -. Проблема однак у тому, що вже багато років вакцини, які ми використовуємо, не відповідають новим штамам вірусу".

Зараз ви читаєте новину «Датські лікарі не впевнені, що щеплення від грипу має якусь користь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути