четвер, 29 березня 2012 17:45

Далай-Лама одержить премію Темплтона за "укріплення духовності"

Далай-Лама одержить премію Темплтона за "укріплення духовності"
Далай-Лама XIV. Фото: vk.com

Фонд Джона Темплтона 29 березня оголосив, що черговим лауреатом премії, що вручається за "винятковий внесок у зміцнення духовності", стане тибетський лідер Далай-лама

Вручення премії та чеку на 1,7 мільйона доларів відбудеться в соборі Святого Павла в Лондоні 14 травня 2012 року, повідомляє Лента.ру.

У заяві фонду сказано, що Далай-лама нагороджується "за видатні зусилля з підтримки та розвитку концепцій універсальної етики, ненасильства та міжрелігійної гармонії в світовому масштабі".

Фонд також відзначив роботу лауреата зі зближення та взаємодослідження буддизму і науки - "в ім'я зміцнення розуміння того, які переваги вони можуть дати світу". Зокрема, були відзначені зусилля Далай-лами у вивченні природи милосердя і того, як воно може вплинути на вирішення широкого спектра фундаментальних проблем людства.

Майбутній лауреат вже відреагував на новину про своє нагородження, подякувавши Фонд за визнання його "скромної служби на благо людства".

Нагорода, заснована філантропом сером Джоном Темплтоном, присуджується щорічно з 1973 року і є найбільшою в світі премією, що вручається одній людині.

Далай-лама XIV є духовним лідером буддистів Тибету, що з 1950 року знаходиться під китайської окупацією. До недавнього часу він був також політичним лідером регіону. Очолюючи уряд Тибету у вигнанні, він вже багато років веде міжнародну кампанію за його незалежність. У 1989 році Далай-лама став лауреатом Нобелівської премії миру.

Зараз ви читаєте новину «Далай-Лама одержить премію Темплтона за "укріплення духовності"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути