вівторок, 29 червня 2010 18:45

Даішники вилучають у водіїв пред"явлені документи

Даішники вилучають у водіїв пред"явлені документи

Два посвідчення членів всеукраїнської організації "Національний комітет боротьби з корупцією" забрали інспектори ДАІ в Тернопільській області у водіїв, які порушили правила дорожнього руху. Показуючи ці документи чоловіки вимагали, аби їх відпустили і не виписували протокол про адмінпорушення.

Наразі "даішники" проводять операцію "Документ", вони вилучають подібні посвідчень у водіїв. Кажуть, що спроби уникнення штрафу з допомогою різноманітних документів, набули масового характеру.

"Інспекторам показують посвідчення членів добровільних дружин, різноманітних громадських організацій, працівників органів державної влади, а також візитівки з автографами високопосадовців і проханням сприяти, допомогти, ледь не води принести їм подати", - розповів Gazeta.ua заступник начальника обласної ДАІ Тернопільщини Микола Коломієць.

Правоохоронці, щоправда, не змогли зрозуміло пояснити на основі яких нормативних актів інспектори проводять вилучення посвідчень.

"А хто водіїв просить їх показувати? Інспектору потрібно пред"явити водійські права, документи на автомобіль, поліс обов"язкового страхування та шляховий лист, якщо йдеться про юридичну особу. Якщо ж хтось з водіїв вважає, що він велика зірка, то хай поставить інспектору автограф - на протоколі про адмінпорушення", — каже Коломієць.

Повертати вилучені документи даішники обіцяють керівникам, які їх видали, вимагаючи при цьому пояснення, чому власники посвідчення використовують його таким чином.

Зараз ви читаєте новину «Даішники вилучають у водіїв пред"явлені документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути