Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 14:30

Чверть ув"язнених планети міститься у в"язницях США

Учені з Центру тюремних досліджень при Королівському коледжі в Лондоні підрахували, що у в"язницях США міститься чверть увязнених Землі, при тому що на території цієї країни проживає всього п"ять відсотків населення планети. Про це в середу пише газета TheNewYorkTimes.

На другому місці після Америки по кількості увязнених стоїть Китай, в якому живе в чотири рази більше людей, ніж в США. У Америці на кожних 100 тисяч чоловік доводиться 751 позбавлених волі. Для порівняння, в Росії (кількість увязнених в якій також визнана однією з найвищих) на 100 тисяч громадян доводиться 627 зеків. У Британії цей показник складає 151, в Німеччині - 88, в Японії - 63.

На думку дослідників, такий стан виник через те, що в США людини можуть посадити у в"язницю за злочини, які в інших країнах майже ніколи не караються позбавленням волі. Наприклад, американець може потрапити в камеру за підробку чеків або за вживання наркотиків. При цьому терміни ув"язнення в США зазвичай довші, ніж в інших країнах. Зокрема, грабіжники в США сидять в середньому по 16 місяців, тоді як у Великобританії їх садять в середньому на сім місяців, а в Канаді - на п"ять.

Втім, експерти вважають, що високий рівень злочинності також робить вплив на ситуацію. Крім того, приносить свої плоди посилення боротьби з наркотиками. Якщо в 1980 році за злочини, пов"язані з наркотиками, у в"язницях США сиділо 40 тисяч чоловік, то зараз - майже півмільйона, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Чверть ув"язнених планети міститься у в"язницях США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути