четвер, 01 травня 2014 14:49

Чотирьох активістів затримали в Москві за гімн і прапор України
2

У центрі Москви цивільні активісти влаштували ходу з гігантським банером у вигляді українського прапора та виконанням гімну України. Через кілька хвилин вони були затримані бійцями "ОМОНа".

Як повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на "Грани.Ру", сім людей вийшли на проїжджу частину Тверської вулиці в районі Центрального телеграфу і рушили з банером у бік Кремля. При цьому вони співали український гімн. Восьма учасниця акції розкидала листівки. Вулиця була перекрита з нагоди Першотравня.

Затримані четверо активістів: Катерина Мальдон, Ільдар Дадин, Максим Чеканов та Михайло Удимов. Інші встигли втекти.

"Досить ростити імперію і відновлювати Союз", - йдеться у листівці. "В той час як брати-українці змогли згуртуватися і ціною великих жертв відстояли на Майдані свою свободу від нечестивої влади, росіяни, рабськи віддані диктатору, не бачать і не хочуть бачити бід власної країни, - пишуть активісти. - Російський народ згуртувала не боротьба за гідне життя і дотримання прав людини, а жахлива провокація спецслужб, продажне телебачення і думка "Крим наш". Люди, прокиньтеся!"

Затриманих доставили в ОВД "Тверське". Як повідомила Мальдон, поліцейські незаконно відібрали у неї паспорт. Активістка схопила зі столу формений берет і сховала його в декольте. "Віддам беретку в обмін на паспорт! - пише Мальдон. - Правда, мені тут погрожують пришити "образу форменого обмундирування шляхом розміщення в область геніталій". Через три з половиною години активістів відпустили. Їх не стали затримувати на 48 годин у зв'язку з святковим графіком роботи судів.

Зараз ви читаєте новину «Чотирьох активістів затримали в Москві за гімн і прапор України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути