середа, 16 вересня 2009 16:00

Чотири міліціонери викрали з Чорнобиля 25 тонн металобрухту

Чотири міліціонери викрали з Чорнобиля 25 тонн металобрухту

У ніч з 10 на 11 вересня співробітники СБУ затримали чотирьох міліціонерів, які намагалися вивезти з Чорнобильської зони 25 тонн радіоактивного металобрухту.

Як повідомила глава прес-служби СБУ Марина Остапенко, працівники МВС використали свій службовий стан – вони працювали у відділі з охорони радіаційно-забрудненої території.

З їх допомогою двоє мешканців Київщини намагалися провезти через контрольно-пропускні пункти "Прип"ять", "Овруч" і "Поліське" радіоактивні металоконструкції для подальшої реалізації в Києві.

Під час спецоперації був затриманий вантажний автомобіль МАЗ, в якому знаходилося 25 тонн металу, зокрема частини БТРів. Рівень радіаційного забруднення вказаного металу становив 1300 бета-частин на хвилину, що в 13 разів перевищує допустимий контрольний рівень.

Затримані - 4 співробітники батальйону міліції, зокрема командира батальйону, заступник командира роти, інспектор, рядовий, а також власник та водій вантажівки і чоловік, який супроводжував вантаж на автомобілі "Таврія".

"Ми не знімаємо відповідальності зі своїх співробітників і не виправдовуємо їх. Але хотів би уточнити, що з проханням дозволити виїзд із зони автівки з будматеріалами до командира нашого батальйону телефоном звернувся начальник відділу СБУ зони ЧАЕС", - заявив начальник главку МВС в Київській області генерал міліції Віталій Яловенко

"Комбат подзвонив командирові роти, а той дав вказівку пропустити вантажівку співробітникам КПП. Машину затримали, коли вона вже проїхала шлагбаум", - розповів він.

Прес-секретар СБУ Марина Остапенко це спростувала, заявивши, що дозвіл дало міліційне керівництво.

За фактом інциденту прокуратура Київської області порушила декілька справ, об"єднаних в одне провадження, а СБУ посилила контроль за пунктами пропуску на межі Чорнобильської зони.

За матеріалом ТСН

Зараз ви читаєте новину «Чотири міліціонери викрали з Чорнобиля 25 тонн металобрухту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути