вівторок, 15 червня 2010 18:11

Чоловік убив двох односельців через жарти про туберкульоз

Чоловік убив двох односельців через жарти про туберкульоз

52-річний Іван Свинаренко з села Пустовари Решетилівського району Полтавської області під час пиятики убив двох односельців. Чоловіка розлютило те, що його обзивали "туберкульозником".

"Місцевий житель Володька Линьов ішов на берег косити, - розповів про випадок Демидівський сільський голова Анатолій Яресько. - Бачить на межі біля городу лежить мертвий 64-річний Петро Пилипенко. Володя з переляку побіг до нього у двір. А там якраз на велосипед сідав Іван Свинаренко. Линьов почав розповідати про померлого. Свинаренко зробив вигляд, ніби не знає про це. Пішли разом до тіла. Іван запропонував Володимиру заховати тіло в болоті. Тоді Володька і здогадався, що то Свинеренко Петра вбив".

Іван дістав ножа та штрикнув односельця в живіт. Удар виявився не сильним. Переляканий Володимир побіг додому. Його родина викликала міліцію. Та знайшла у будинку Пилипенка на ліжку ще одне тіло. Це був Віктор Керес. Поруч у садку на дереві висів у зашморгу сам Свинаренко.

"Вони разом випивали у хаті, - сказав сільський голова. - Перед тим у селі робили флюрографію і ніби пішов поголос, що у Івана туберкульоз. Через це хлопці окремі навіть з ним за руку не хотіли вітатися. Часто так його підколювали. Хоча діагноз не підтвердився. Того вечора, мабуть під час п'янки, також згадали про це. От Свинаренко і розлютився. Першим, ймовірно, зарізав Віктора Кереса. Петро Лукич злякався. Побіг до городу. То він його наздогнав та добив лопатою. А потім Івана біля хати і засік Володька. Коли ж в селі піднявся шум, Свинаренко взяв та повісився".

Яресько зазначив, що від Івана два роки тому пішла дружина. У нього є дорослий син. До того як стати безробітним - працював охоронцем на бурових вишках. Жив у батьківській хаті.

У міліції порушили кримінальну справу за умисне вбивство.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Чоловік убив двох односельців через жарти про туберкульоз ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути