середа, 28 березня 2012 10:56

Чоловік отримав нове обличчя за 15 років після того, як вистрелив у себе
5

Цю пересадку обличчя лікарі назвали найуспішнішою.
Фото: Фото: Reuters
Після трансплантації.
Протягом 15 років Річард жив з таким обличчям.
Такий вигляд Річард Норіс мав раніше.

37-річний Річард Норіс, який 1997 року постраждав від збройного нападу, завдяки майстерності хірургів отримав нове обличчя. А також - зуби, язик та щелепу. За словами самих лікарів, це була найперша операція з трансплантації такого об'єму.

В Медичному центрі Університету Меріленд сьогодні повідомили, що Річард Лі Норіс почувається добре після 36-годинної операції: він відчуває своє обличчя, зміг почистити нові зуби та навіть поголився.

Протягом 15 років Норіс був, фактично, відлюдником: завжди носив маску та виходив на вулицю лише вночі. На думку лікарів, нове обличчя допоможе чоловікові повернутися до життя.

"Він мав вигляд сюрреалістичний: важко було не витріщатися на нього. Та й маска лише додавала людям цікавості, - розповідає ведучий хірург Едуардо Родрігез, - Тепер, сподіваємося, він привертатиме увагу іншим способом. І це чудово!"

Норіс вистрелив у себе 1997 року, внаслідок чого втратив ніс, губи, здатність рухати щелепами. Йому провели операцію, яка допомогла зберегти життя, але не зовнішність. Через 15 років він нарешті одержав нове обличчя від анонімного донора, органи якого врятували того дня ще 5 життів.

"На даний момент ми можемо сказати, що естетично це - найбільш успішна операція з подібних, проведених раніше." - сказав також лікар Родрігез.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік отримав нове обличчя за 15 років після того, як вистрелив у себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути