середа, 18 липня 2018 08:28

Cкільки вихідних матимуть українці на День Незалежності

Cкільки вихідних матимуть українці на День Незалежності
Цього року 24 серпня українці відзначатимуть 27 річницю проголошення незалежності України. Фото: unian.ua

Цього року 24 серпня українці відзначатимуть 27 річницю проголошення незалежності України. Цього разу свято припадає на п'ятницю, отже у серпні українці матимуть довгі вихідні, з 24 до 26 серпня.

Спочатку свято незалежності України назначили на 16 липня. У цей день у 1990 році Верховна Рада Української PCP прийняла Декларацію про державний суверенітет України. А 24 серпня 1991 року ухвалили Акт проголошення незалежності країни, який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на Всеукраїнському референдумі. Через це виникла потреба змінити дату, пише unian.ua.

Традиції святкування Дня Незалежності України на державному рівні проходять у Києві, де президент дає урочистий прийом. Перші особи держави покладають квіти до пам'ятників видатним українцям та беруть участь в молитві за Україну у Софії Київській. У ній беруть участь представники усіх конфесій, наявних в Україні. Стало традицією у цей день проводити військові паради. Вперше він відбувся у 1994 році. З 2001 по 2010 роки проходили щорічно, однак у 2005-2007 роках - без участі військових та техніки, тоді Хрещатиком крокували музиканти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер чоловік, який написав Акт незалежності, а в державі навіть траур не оголосили

За часів правління Віктора Януковича, в 2010-2013 роках, паради до Дня Незалежності у столиці не проводили, навіть на 20-ту річницю. Це пояснювали економією коштів. Спроба громадськості самостійно організувати ходу в центрі Києва наразилася на спротив працівників правоохоронних органів.

Наступний парад відбувся тільки у 2014 році. Однак його проведення під час бойових дій на Сході України викликало протилежні думки громадськості. Говорили про те, що в ці дні військові машини більше потрібні на фронті ніж у столиці. У 2015 році парад відбувся без участі техніки. На 25-річчя української незалежності 2016 року, у військовій ході взяли участь понад 4 тис. службовців і більше 200 одиниць бойового транспорту.

24 серпня на День Незалежності України в Києві проходить військовий парад. Він розпочався о 10.00. На Хрещатику за попередніми анонсами присутні 4 тисяч українських військовослужбовців, а також 10 іноземних підрозділів, 9 із яких представлятимуть країни НАТО, та 11 міністрів оборони. Від Майдану Незалежності до Європейської площі виставлена нова військова техніка Збройних сил України. Її доставлять в зону АТО.

Зараз ви читаєте новину «Cкільки вихідних матимуть українці на День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути