пʼятниця, 31 березня 2017 16:50

Читачі Gazeta.ua врятували трьох хворих дітей

На сайті Gazeta.ua в розділі "Допомога" діє благодійний проект спільно з фондом "Серце на долоні". Завдяки читачам сайту та волонтерам вдалося зібрати гроші на лікування важкохворих дітей. У березні читачі допомогли ще трьом дітям. Їх оперували в столичному Інституті серця.

Маргарита Коновалова

  Маргарита Коновалова
Маргарита Коновалова

5-річна киянка Маргарита Коновалова мала вроджену ваду серця - відкриту артеріальну протоку. Її закрили спіральною системою, яка коштує 60 562 грн. Батьки Маргарити кожну копійку відкладали, щоб зібрати гроші на серцевий імплант. Мати - Наталія Олександрівна працює менеджером оптової торгівлі, а батько - Денис Анатолійович - менеджером з логістики. Дохід сім'ї невеликий, самостійно зібрати гроші їм складно.

"Дочка народилася дуже маленькою - 2 кг 620 г. Потім погано набирала вагу. Коли плакала, в неї синіли губки. Ми злякалися і повели Риту на повне обстеження, де й знайшли ваду серця. Через це вона не ходить у дитячий садок. Ми боїмося робити щеплення, адже будь-яка інфекція небезпечна для її сердечка. Ми відклали 10 тисяч гривень. Але у вересні у дідуся стався важкий інсульт і ці гроші пішли на лікування. Зараз ми дуже сподіваємося на допомогу і небайдужість до нашої біди. Так хочеться знати, що дитина росте здорова", - розповіла Наталя Олександрівна, мати дівчинки.

Вікторія Загоруйко

  Вікторія Загоруйко
Вікторія Загоруйко

7-річна Вікторія мала вроджену ваду серця - вторинний дефект міжпередсердної перегородки. Їй закрили дефект оклюдером, який коштує 90 000 грн. Вікторія разом з опікуном та трьома братами живе в селі Нова Збур'ївка Голопристанського району Херсонської області. Її батько Віктор пішов з дому і не повернувся. Мати Світлана зловживала спиртним і теж пропала. Зараз вони обоє позбавлені батьківських прав. Дітей взяла під опіку Капланова Ольга Дмитрівна. Фінансові можливості сім'ї дуже скромні. Годувати й одягати дітей потребує чималих коштів. Родина не могла відкласти гроші на дорогий серцевий імплант.

Володимир Остатній

  Володимир Остатній
Володимир Остатній
У 11-річного киянина Володимира Остатнього була вроджена вада серця - відкрита артеріальна протока. Її діагностували три роки тому, але операцію не зробили через нестачу грошей. До відкритого артеріального протоку додалася ще легенева гіпертензія і бронхіальна астма. Тому йому потрібно було ендоваскулярне закриття дефекту оклюдером, вартість якого 60 562 грн. Сім'я хлопчика не могла зібрати кошти на лікування. Батько працює водієм у будівельній компанії, а мати - домогосподарка, тому що сини часто хворіють.

"Від самого народження Володя хворів, лежав у реанімації, у патології для новонароджених, спостерігалися у невролога, психолога, дефектолога. Були проблеми з кишківником, лежав у інфекційному відділенні. Постійні вірусні захворювання переросли в бронхіт і потім в бронхіальну астму. Ваду серця виявили 4 роки тому, коли через задишку звернулися до пульмонолога. Ми просимо усіх небайдужих людей з великим серцем врятувати серце нашого сина. Будемо вдячні за будь-яку допомогу", - каже Наталія Олегівна, мати Володимира.
Зараз ви читаєте новину «Читачі Gazeta.ua врятували трьох хворих дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути