субота, 01 березня 2008 15:50

Кількість жертв масового отруєння в дитсадку Братська досягла 140

Кількість тих, хто отруївся в Братську (Іркутська область, Росія), досягла 140 людей, повідомляє РИА "Новости", посилаючись на прес-службу МНС Росії.

Протягом доби до лікувальних установ міста надійшло 56 людей (всього на стаціонарному лікуванні 140 людей), зокрема 40 дітей (всього на стаціонарному лікуванні 108 дітей).

Як повідомили в Росспоживнагляді в Іркутській області, діти в Братську, які отруїлися в дитячому садку в четвер, радше за все, хворі на сальмонельоз - інфекційну хворобу, що передається з їжею. За словами представника Роспотребнадзора, джерелом інфекції могла стати сира печінка, яйця або інші продукти, що використалися при приготуванні їжі в дитячому садку.

"Поки це попередній діагноз. Точні дані будуть до понеділка. Наша лабораторія переведена на посилений режим роботи", - сказав він, повідомивши також, що стан більшості отруєних дітей оцінюється як середньої тяжкості.

"Проте в міській лікарні вже є діти, в яких хвороба протікає в легкій формі. В реанімації залишилися дві дитини замість п"яти, які опинилися в лікарні в четвер", - сказав співрозмовник агентства.

В четвер у дитячому садку 89 в Братську захворіло 112 людей - 86 дітей у віці від двох до семи років і 26 людей обслуговуючого персоналу. Дітей з температурою і блювотою доправлено в міську лікарню. Мер Братська ввів у місті режим НС.

За фактом отруєння прокуратура Братська порушила кримінальну справу за частиною 1 статті 238 КК РФ (виробництво, зберігання або збут товарів і продукції, виконання робіт або надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки життя або здоров"я споживачів), що передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі на два роки, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв масового отруєння в дитсадку Братська досягла 140». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути