вівторок, 22 січня 2008 13:26

Число жертв холодної афганської зими перевищило 350 осіб (ФОТО)
12

Практично щоночі в різних афганських провінціях від холоду замерзають люди і гине худоба. Найбільш постраждала від буйства сніжної стихії провінція Герат, багато повітів якої досі відрізані від цивілізації. Нічна температура повітря опускається там до мінус 25 градусів за Цельсієм, а товщина снігового покриву місцями перевищує півтора метри.

Влада провінції повідомляє, що вже 25 афганських біженців, висланих з початку року з Ірану в провінцію Герат, померли від переохолодження.

На допомогу людям прийшла афганська національна армія (АНА) і військовослужбовці міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (МССБ). Кілька днів тому по повітрю в ізольовані повіти гератської провінції було перекинуто вертольотами 15 тонн продовольства і теплого одягу.

Крім цього іспанські лікарі з складу провінційної команди реконструкції провінції МССБ спільно з афганськими військовими медиками допомогли хворим жителям провінції, які потерпають від морозів і недоїдання.

У районі Рузе-Баг іспанські і афганські медпрацівники надали екстрену меддопомогу більше 230 місцевим жителям, повідомив журналістам представник прес-служби МССБ.

Більшість захворювань населення пов"язана з низькою температурою повітря і антисанітарією: 85% хворих мають гастрити, ентерити, гострі респіраторні захворювання і пов"язані з ними ускладнення. Медики також відзначають термічні травми шкіри, викликані обмороженнями.

Крім медичної допомоги військовослужбовці АНА і МССБ доставили в Рузе-Баг предмети особистої гігієни, а також рис, квасолю, борошно, чай, чисту питну воду, продовольство і теплі речі.

Старійшини Рузе-Баг від імені місцевого населення висловили подяку армійцям за надану допомогу і відзначили, що багато місцевих жителів настільки бідні, що не мають можливості не тільки відвідувати медустанови, а  й купувати собі необхідні ліки, повідомляє РІА Новости.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Число жертв холодної афганської зими перевищило 350 осіб (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути