пʼятниця, 30 травня 2008 14:25

Число загиблих внаслідок землетрусу в Китаї наблизилося до 69 тисяч

Щодня, у міру розбору завалів в зоні трагедії, дані про число загиблих уточнюються, їх число стрімко росте. За прогнозами китайської влади, в підсумку число жертв землетрусу може перевищити 80 тисяч.

Підземні поштовхи магнітудою 8 балів за шкалою Ріхтера були зафіксовані 12 травня в повіті Веньчуань провінції Сичуань. У районах, постраждалих від землетрусу, ведеться масштабна пошуково-рятувальна операція. На місці завалів працюють тисячі китайських військових. В ході рятувальних робіт з-під завалів живими витягли 6 тисяч 541 людина. Медичну і матеріальну допомогу Китаю надають багато країн.

Після більш ніж двох тижнів після трагедії, рятувальники можуть прорватися не у всі райони лиха, багато сіл залишаються відрізаними від світу через завали на гірських дорогах. Як повідомлялося, в середу було евакуйовано 40 людей, заблокованих в одному із зруйнованих землетрусом сіл в провінції Сичуань. Люди чекали допомоги 16 днів.

Через спровоковані землетрусом обвали в горах провінції Сичуань утворилося 35 запруд, які можуть прорватися у будь-який момент. Крім того, під загрозою обвалення в провінції знаходяться 69 дамб. З небезпечних районів планується евакуювати до 1,3 мільйонів людей.

Землетрус став найсильнішим в Китаї за останніх 30 років. Підземні поштовхи меншої сили продовжують стрясати регіон. З 12 травня в Сичуані було зареєстровано більше 8 тисяч залишкових поштовхів, передає РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Число загиблих внаслідок землетрусу в Китаї наблизилося до 69 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути