субота, 28 вересня 2013 23:28

Чиновник розповів, що українці переплачують гроші за ліки через рекламу

Чиновник розповів, що українці переплачують гроші за ліки через рекламу
Фото: apteka.ua

Голова Державної служби з лікарських засобів України Олексій Соловйов заявив, що український пацієнт переплачує гроші за ліки через рекламу. Про це він повідомив в ефірі "5 каналу".

"Об'єм фармацевтичного ринку нашої країни складає 31 мільярд гривень. Іноземні фармацевтичні компанії лише на центральних телевізійних каналах витратили на рекламу за минулий рік три мільярди гривень – це фактично десять відсотків вартості", - підкреслив він. Водночас, він додав, що "наш пацієнт переплачує лише тому, що він платить за рекламу на телебаченні. Плюс щодо питань до промоції. Вони ніяк в нашій крані жодним чином не врегульовані".

Нагадаємо, член Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування діяльності Міністерства охорони здоров'я України, народний депутат від "Батьківщини" Павло Петренко розповів про причини завищених цін на ліки в Україні. Основною причиною він назвав корупцію в МОЗ: "МОЗ робить паралельну реєстрацію медпрепаратів, яка в принципі і складає основну корупційну складову, тому що для того, щоби зареєструвати в Україні якийсь препарат — потрібно близько року, аби пройти всі перевірки з боку МОЗу. За неофіційною інформацією це доволі великі кошти, які витрачають фармацевтичні компанії, які потім перекладають ці витрати на простого українця".

Зараз ви читаєте новину «Чиновник розповів, що українці переплачують гроші за ліки через рекламу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути