пʼятниця, 05 листопада 2010 10:08

Чиновник розповів навіщо йому Lexus за $85 тисяч

Чиновник розповів навіщо йому Lexus за $85 тисяч

Генеральний директор ДП Дніпростандартметрологія Олександр Турчин заявив, що договір придбання автомобіля Lexus у лізинг уклав попередній директор підприємства.

"ДП Дніпростандартметрологія веде свою діяльність відповідно до програми розвитку та підвищення ефективності роботи. Ще до початку моєї роботи на посаді генерального директора підприємства ДП Дніпростандартметрологія уклало договір лізингу автомобіля Lexus у ТОВ Євро Лізинг", - заявив Турчин.

За його словами, 15 жовтня і 30 вересня Дніпростандартметрологія поінформувало компанію Євро Лізинг, про те, що у зв'язку з постановою Кабміну не може виконати умови договору про фінансовий лізинг, просить розірвати договір і повернути кошти центру.

Проте Євро Лізинг, зазначив Турчин, відповів, що у разі відмови від підписання договору, будуть фінансові санкції. "Після цього ДП Дніпростандартметрологія, щоб уникнути фінансових санкцій та неефективної витрати грошей підприємства, йде на укладення договору", - заявив він.

"Згідно з угодою тендеру, компанія ТОВ Євро Лізинг надає фінансовий лізинг автомобіля Lexus RX 450HL, який обладнано електродвигуном, що дозволяє використовувати автомобіль для перевезення еталонної вимірювальної техніки та роботи в різних агресивних і вибухонебезпечних приміщеннях", - сказав Турчин.

Турчин також розповів, кому вигідний скандал навколо дорогого автомобіля. "Я хочу звернутися до уряду з проханням розібратися: хто і навіщо знищує Держспоживстандарт на шкоду українським виробникам, не кажучи вже про здоров'я наших сімей. Хто скасував сертифікацію рослинного масла, ковбас та інших товарів, які купує населення України, - на догоду фальсифікаторам і контрабандистам?", - заявив Турчин.

"Видно, комусь не подобається моя принципова позиція з контролю за якістю товарів, що виробляються. І не машина хвилює їх, а розвал системи Держспоживстандарту та скасування обов'язкової сертифікації на проблемні групи товарів", - сказав Турчин.

Нагадаємо, за даними proUA, Держпідприємство Дніпропетровський регіональний державний науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації взяв в лізинг автомобіль Lexus RX450h High Luxury за 676 897, 63 гривень.

Після цього прем'єр-міністр Микола Азаров доручив голові Державного казначейства Сергію Харченку перевірити інформацію про купівлю Дніпропетровським регіональним центром стандартизації та метрології дорогого автомобіля Lexus.

"Якщо це так, то я вимагаю від глави Держказначейства розібратися, яким чином вдалося обійти категоричну заборону фінансувати такі покупки, і зробити організаційні висновки", - заявив Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник розповів навіщо йому Lexus за $85 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути