вівторок, 19 серпня 2008 18:04

Чим насамперед визначається привабливість

Чим насамперед визначається привабливість
Зовнішня привабливість тісно пов"язана з тим, як ми ходимо. Такий висновок зробила група американських учених, проаналізувавши думку більше 700 учасників.

Прийнято вважати, що жіноча привабливість асоціюється з фігурою, яка має форму пісочного годинника: широкі стегна при достатньо вузькій талії.

Проте дослідники з Нью-йоркського університету показали, що просте співвідношення не дає оточуючим привабливого образу і справа не тільки в співвідношенні, але і в ході жінки.

Привабливими здаються жінки, які мають жіночну ходу з похитуванням стегнами при ходьбі. Без цього, на їх думку, навіть жінка з ідеальними пропорціями не буде приваблива.

Чоловіча хода також робить образ чоловіка привабливішим, проте для чоловічої ходи найважливішим показником є специфічний рух плечима при ходьбі.

Велика різниця між стегнами і талією характеризує жіночність в культурі Заходу з тієї причини, що західна жінка не потребує розвитку м"язів, оскільки не виконує важкої фізичної роботи. Протилежний тип краси з розвитком м"язів переважає в країнах третього світу.

Для з"ясування критеріїв краси, дослідники провели тести за участю більше 700 учасників. Тест полягав в тому, що всім випробовуваним показували зображення, анімацію і відео і просили оцінити привабливість того чи іншого об"єкту.

Деякі фігури були ясно чоловічими або жіночими, деякі були завуальовані і з першого погляду було важко визначити статеву приналежність об"єкту.

Незалежно від формату картинки, "жіночі" об"єкти вважалися привабливішими, якщо їх стегна погойдувалися при ходьбі. "Чоловічі" об"єкти визнавалися привабливішими, якщо вони дещо похитували плечима при ходьбі, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Чим насамперед визначається привабливість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути