пʼятниця, 25 листопада 2022 18:41

Чи вистачить допомоги Заходу на пенсії і зарплати 2023 року – відповідь Шмигаля

Чи вистачить допомоги Заходу на пенсії і зарплати 2023 року – відповідь Шмигаля
Україні надали потужну макрофінансову допомогу Сполучені Штати Америки, Канада й країни Євросоюзу, зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Фото: facebook.com/dshmyhal

Україні надали потужну макрофінансову допомогу Сполучені Штати Америки, Канада й країни Євросоюзу.

Це є справжнім проявом солідарності з українцями, зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 25 листопада. Він заспокоїв українців, що всі соціальні програми, зокрема пенсії і зарплати, будуть виконані наступного року.

Шмигаль розповів, шо Європарламент схвалив виділення макрофінансової допомоги на суму €18 млрд 2023 року. Ці кошти підуть на покриття всіх соціальних бюджетних видатків – пенсій, зарплат бюджетникам, допомогу ВПО й людям з інвалідністю тощо. Крім того, США виділили Україні $4,5 млрд у вигляді грантів для прямої бюджетної підтримки. Ці кошти також призначені на забезпечення соціальних програм.

"Загалом від американських партнерів цьогоріч ми вже отримали 13 мільярдів доларів прямої бюджетної підтримки. Ці кошти допомагають нам зміцнити економіку та забезпечити надання основних державних послуг", – зауважив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні скоро збільшать пенсії – кому і на скільки

Уряд Канади випустить 2023-го п'ятирічні облігації Ukraine sovereignty bonds. Обсяг цінних паперів становить 500 млн канадських доларів. Вони допоможуть Україні профінансувати першочергові видатки, зокрема соціальні.

"Важливо, що кожен зможе долучитися до підтримки нашої держави, придбавши цінні папери. Такий інструмент є ефективним і яскравим проявом міжнародної солідарності з Україною", – підкреслив Шмигаль.

До того ж 25 листопада, уряд ухвалив рішення про залучення ще $500 млн від Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Це частина великого проєкту підтримки державних видатків для забезпечення стабільного держуправління. Кошти будуть спрямовані на підтримку малозабезпечених верств населення, внутрішньо переміщених осіб, зарплати вчителям і лікарям, зазначив прем'єр-міністр.

3 жовтня Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2023 рік із рекордним дефіцитом.

Видатки на утримання уряду скоротили на чверть у порівнянні з цим роком.

На безпеку та оборону наступного року спрямують 45% видатків бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Чи вистачить допомоги Заходу на пенсії і зарплати 2023 року – відповідь Шмигаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути