Ексклюзиви
вівторок, 15 грудня 2020 13:24

Чи ефективні насправді тести на Covid-19

Чи ефективні насправді тести на Covid-19
За словами Комаровського, питання пандемії дуже політизоване. Фото: pinterest.com

Тести на коронавірус можуть показувати неправду.

До них треба ставитися скептично, оскільки 30% ПЛР-тестів показують негативний результат, навіть під час вираженої хвороби.

Багато людей продають тести з необхідними для вас результатами, повідомив лікар Євген Комаровський під час інтерв'ю на своєму каналі в YouTube.

"Теоретично я хочу знати, який державний орган перевіряє, контролює лабораторії. Хто це і чому ми з вами не маємо регулярних звітів. І загалом, який відсоток результатів помилковий. Я знаю, що в США цим займаються постійно. У нас досліджень на цю тему не бачу і не чую", - розповів він.

Також він зазначив, що його знайомі отримували тест з високим рівнем антитіл, однак симптомів хвороби у них не було. А в іншій лабораторії тест не виявив антитіла в організмі взагалі.

"Тому, я вважаю, що найважливіше, що ні ви, ні ваші лікарі не повинні розглядати будь-які тести, як догму, як абсолютну істину. Що стосується тестів, потрібно багато скепсису нам усім. Це важливо. Кількість людей, які просто продають тести з будь-якими вам необхідними результатами велика. Я не розумію, чому досі ці тести ПЛР розглядають, як основу. Під час вираженого коронавірусу ПЛР у 30% випадків - негативний", - сказав лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що може призвести до зростання хворих на коронавірус

За словами Комаровського, питання пандемії політизоване.

"Здавалось би, розумні люди, розвинені країни... Це зайвий раз мене наводить на думку, що з коронавірусом усі рішення - не медичні, вони або політичні, або бізнес-рішення. Ось це потрібно визнати і потрібно вчитись жити, маневрувати і робити правильний висновок, щоб не постраждати. Раніше говорили, що найкрутіший бізнес - це зброя, нафта, наркотики. Зараз я розумію, що найкрутіший бізнес це - тести. Це реально просто золоте дно", - наголосив він.

Також лікар додав, що від результатів тесту не залежить лікування. Воно залежить від симптомів. Наявність чи відсутність антитіл, за його словами, ні на що не впливає.

Медична система України під загрозою існування. Влада має збільшити видатки на охорону здоров'я, оскільки це питання національної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Чи ефективні насправді тести на Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути