Ексклюзиви
вівторок, 14 липня 2020 18:47

Чи безпечно відпочивати за кордоном під час пандемії: досвід українки

Чи безпечно відпочивати за кордоном під час пандемії: досвід українки
Українці можуть відпочивати за кордоном. Фото: pixabay.com

Уже 25 країн відкрили свої кордони для українців. Серед них Албанія, Велика Британія, Словенія, Білорусь, Угорщина, США, Сербія, Туреччина, Єгипет, Чорногорія, Хорватія та інші. Проте чи безпечно подорожувати в інші держави в умовах пандемії коронавірусу?

Досвідом поїздки до Туреччини поділилася власниця турагенції Travel Salon Валентина Гембік.

"Повернулася в Україну 11 липня. У Туреччині пробула тиждень. Їхала, аби провести власну інспекцію готелів, бо багато людей цікавилися, як відпочивати в період карантину. Із власного досвіду - це не страшно. До аеропорту краще приїздити за 3 години до рейсу. Людей там не поменшало, а контроль додався. Без маски не пустять. На вході, паспортному контролі і перед посадкою вимірюють температуру. У Туреччині теж обов'язкові масковий режим та дистанція. Після прильоту на реєстрації необхідно заповнити анкету. Вказати паспортні дані, дату поїздки, період, контакти, готель та інформацію про те, чи не хворіли вірусом. Всюди санітайзери та температурний скринінг. За ходіння без маски в публічних місцях штраф $500. Так влада Туреччини карає місцевих порушників у магазинчиках чи супермаркетах. Але в готелі не обов'язково носити, надіває лише персонал", - говорить Валентина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З понеділка Україна поновлює авіасполучення - список країн

Готелі працюють не всі, але сервіс став кращим. Заклади регулярно перевіряють. Розваг для туристів теж вистачає.

"Номер перед приїздом гостя проходить дезінфекцію. Потім його опечатують на 12 годин. Халати, банний набір в індивідуальних пакетиках. Посуд у номері пластиковий. Шведська лінія зі стравами та напоями, спа, фітнес, дискотеки, анімації працюють, але за попереднім записом і за умови дотримання всіх норм. У разі чого практично в кожному готелі можна отримати безкоштовно маску й дезінфектор. Якщо захворіли, готелі пропонують спеціальні кімнати для ізоляції і додатковий сервіс для гостей".

Ціни на відпочинок доступні. Проте Гембік прогнозує, що може подорожчати.

"Зараз ціни дуже приємні, особливо на липень. Якщо з серпня підключаться інші країни, логічно, що вартість стане вищою. Відпочивають у готелях переважно туристи з України, Туреччини, трохи з Білорусі та Швейцарії. За тиждень оглянула близько 30 готелей. Зауважень не маю. Ті, хто хочуть працювати, робитимуть усе, аби втримати якість та статус".

Лоукостер Ryanair просить підтвердити ознайомленість з обмеженнями для туристів у країні прямування. Також перед поїздкою пасажирів просять заповнити і надати додаткову проїзну документацію

Зараз ви читаєте новину «Чи безпечно відпочивати за кордоном під час пандемії: досвід українки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути