понеділок, 01 серпня 2011 12:00

Чоловік міг чути звук власного очного яблука

Чоловік міг чути звук власного очного яблука

57-річний Стівен Маббут (Stephen Mabbutt) з Чарльтона, неподалік від Бенбаррі, міг чути биття власного серця та інші внутрішні органи.

Перші симптоми захворювання з'явились 6 років тому, коли Стівен відчув тупий біль збоку в голові.

Лікарі тоді призначили йому назальні спреї та антибіотики. Але його слух погіршився. У містера Маббута в кінцевому підсумку виявився діагноз, при якому всі звуки звучать дуже гучно. Він почав чути навіть шум від пережовування їжі, який незабаром здався йому дуже оглушливим.

Його стан погіршилися настільки, що гучні шуми викликали запаморочення і навіть галюцинації.

"Врешті-решт я став чути биття свого серця і звук обертання ока в очному яблуці. Це дуже відволікало та стало нестерпним", - говорить Стівен Маббут.

Містера Маббута оглянули хірурги з клініки Оксфорд Редкліфф (Oxford Radcliffe), які допомогли встановити групу розладів у вусі. Вони виявили перфорацію всередині півколових каналів у вусі.

Йому був поставлений діагноз синдром відкритого зіяння вушного каналу (SCDS). Цей рідкісний стан було виявлено американським хірургом Ллойдом Бі Мінором (Lloyd B Minor) ще 1995 року.

Стівену Маббуту зробили операцію, в ході якої був зроблений розріз на 5 см (2 дюйми) позаду вушної раковини, щоб знайти "баланс органу" і за допомогою власної кістки пацієнта створити ущільнення навколо дефекту. Операція була проведена Річардом Ірвінгом в клініці Бірмінгема.

"Ця операція має велике значення для мене. Тепер я відчуваю себе іншою людиною, з "усіх сторін" ", - прокоментував подію Стівен Маббут.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік міг чути звук власного очного яблука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути