пʼятниця, 27 січня 2012 13:35

Черкасам у 20-градусний мороз обмежили подачу газу

Черкасам у 20-градусний мороз обмежили подачу газу

Комунальному підприємству "Черкаситеплокомуненерго" на 60% обмежили газопостачання. Таку вказівку від НАК "Нафтогазу" отримало підприємство "Черкасигаз". Причиною є минулорічний борг понад 16 млн грн. Про це на прес-конференції заявив директор КП "Черкаситеплокомуненерго" Павло Карась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інвестувати в енергоефективність вигідніше, ніж заміняти газ вугіллям

"Це борг за газ для населення. Але це сума різниці, яку мала компенсувати держава за субсидії. Про обмеження газопостачання міський голова Сергій Одарич повідомив профільному міністру Анатолію Близнюку. Адже при 20-градусному морозі потрібно, щоб працювало все обладнання. Наше питання підняли на засіданні Кабміну, щоб у межах різниці в тарифах забезпечити нам безперебійне газопостачання. Сьогодні нам вентилі розпломбують. Ліміт дали до 12 лютого. Саме доти обіцяють температуру нижче -20 градусів. Як тільки держава поверне нам різницю, ми стовідсотково розрахуємося за спожитий газ", - прокоментував Карась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перехід з газу на вугілля: Україна ризикує "вилетіти" з Кіотського протоколу

Він наголосив, що держава сама збільшує тариф лише для свого бюджету і госпорозрахунку за російський газ.

"Не знаю, звідки Прем'єр бере таку ціну, адже купуємо в росіян по 560 доларів. Це - найвища ціна в Європі", - продовжує Павло Карась. За його словами, Голландія купує в Росії газ за ціною від 280 до 340 доларів, а Естонія - не більше 300 доларів.

Вночі в Черкасах стався ще один не приємний інцидент. У котельні району кінотеатру "Мир" з 20-ої до 2-ої ночі зафіксували різке падіння мережевої води, теплоносія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціна на російський газ створює реальну небезпеку державі Україна - Азаров

"Таке буває під час проривів. Цілу ніч служби шукали місце. Там надзвичайно складна ділянка, бо на теплотрасі розташовані торговельні павільйони ринку. Але, як виявилося, прориву немає. Просто хтось із мешканців використав 12 кубометрів мережевої води, поставивши під загрозу теплопостачання мікрорайону. Тому ми змушені були домовитися з еменесниками про підвезення води, якби крадіжка не припинилася. Наші працівники почали перевіряти систему кожного помешкання цього району. За подібне порушення треба саджати до в'язниці".

Зараз ви читаєте новину «Черкасам у 20-градусний мороз обмежили подачу газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути