Ексклюзиви
вівторок, 01 листопада 2011 12:04

Через 90 років на Землі прогнозують еру канібалізму

Через 90 років на Землі прогнозують еру канібалізму

31 жовтня, за підрахунками ООН, населення земної кулі досягло позначки у сім мільярдів осіб. А вже через 90 років, за даними науковців, її чисельність може зрости до десяти мільярдів.

Науковці з Колорадського університету висловлюють побоювання, що природних ресурсів може просто не вистачити, щоб прогодувати всіх, пише Утро.ru.

Людство зіткнеться з тим, що почне шукати собі інше джерело харчування, коли ліси, поля і річки будуть спустошені. І тоді через безвихідь люди їстимуть одне одного, дають разючий прогноз дослідники з Колорадського університету.

За даними психологів і антропологів, людство або окремі групи людей багато століть тому вимушено вдавались до канібалізму. Це підтверджують археологічні знахідки з печери Хене в Німеччині, датовані 700 роком до нашої ери. На останках були виявлені щербини, які свідчать, що плоть була штучно відділена від кістки.

Науковці також згадують релігійний канібалізм, який зберігався значно довше. У багатьох племен існував звичай з'їдати будь-яку частину тіла або орган переможеного ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецького туриста з'їли полінезійські канібали

У деяких народів Полінезії, Австралії, Африки і Північно-західної Америки така традиція зберігалась аж до середини ХХ століття. Ця практика ніяк не пов'язана з важкими для виживання умовами - вона закріпилась як обрядовий акт.

Проте історія людства пам'ятає випадки, коли відсутність їжі призводила до людоїдства.

Дослідники з Колорадського університету висловили припущення, що в першій третині наступного століття люди можуть збожеволіти від загрози світового голоду і почнуть поїдати передусім людей похилого віку. За словами науковців, ця модель дісталася нам від предків. У традиційній культурі практично всіх народів Землі існував звичай умертвіння старих, бо ті були серйозним тягарем для племені.

Зазначимо, випадки канібалізму в наш час не така вже й рідкість. Так, туриста з Німеччини Стефана Раміна, що здійснював кругосвітню подорож на яхті, імовірно, з'їли канібали на тропічному острові Нуку-Хіва у Французькій Полінезії.

Зараз ви читаєте новину «Через 90 років на Землі прогнозують еру канібалізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути