понеділок, 17 жовтня 2011 16:39

Німецького туриста з'їли полінезійські канібали

Німецького туриста з'їли полінезійські канібали

Сорокарічного туриста з Німеччини Стефана Раміна, який здійснював кругосвітню подорож на яхті, ймовірно, з'їли канібали на тропічному острові Нуку-Хіва у Французькій Полінезії, повідомляє The Daily Mail.

Бізнес-консультант Рамін зник кілька тижнів тому. Пізніше знайшли згорілі людські останки й одяг. Це дало підставу вважати, що турист став жертвою канібалів. Експертиза, яку проведуть у Парижі, дасть остаточний висновок про належність останків німецькому яхтсменові.

Рамін вирушив у кругосвітню подорож 2008 року і розповідав про неї на своїй сторінці в Facebook. 16 вересня 2011 року він зі своєю подругою Хайке Дорш прибув на Нуку-Хіва, де планував залишатися кілька місяців.

На острові німець вирушив на традиційне для тих місць полювання на кіз. У провідники, за словами Дорш, Рамін взяв чоловіка, який назвався Генрі Гаїті. Через деякий час Гаїті повернувся сам і сказав переляканій жінці: "Трапилося нещастя. Він поранений". Коли Хайке спробувала відправитися на підмогу Рамін, Гаїті зв'язав її і зґвалтував. Німкені вдалося звільнитися лише через кілька годин.

В даний час, за даними The Daily Mail, загін поліцейських, який складається з 22 офіцерів, займається пошуками Генрі Гаїті, який, як передбачається, був останнім, хто бачив туриста живим.

На Нуку-Хіва проживає трохи більше 20 тисяч жителів, цей острів історично вважається місцем проживання племен канібалів, проте існувала думка, що випадки канібалізму залишилися в минулому.

Цікаво, що автор знаменитого роману "Мобі Дік" Генрі Мелвілл стверджував, що під час подорожі Тихим океаном він був захоплений плем'ям людожерів на острові Нугу Хіва. На щастя, Мелвіллу вдалося втекти.

Про племена канібалів згадують багато мандрівників. У XVI столітті канібалізм зустрічався у всіх частинах світу, навіть у Європі.

Науковці свідчать про те, що донедавна поїдання людського м'яса зустрічалося у внутрішній Африці, в Папуа Новій Гвінеї, на низці островів Малайського архіпелагу, у внутрішніх районах Бразилії. А також канібалізм був поширений на багатьох островах Полінезії і Меланезії. Мабуть, окремі випадки канібалізму зустрічатимуться у віддалених місцях світу ще довго.

А ось напередодні стало відомо про ще одну туристичну жертву туземців. Поліція тихоокеанської держави Папуа Нова Гвінея затримала 19-річного хлопця, якого підозрюють у замаху на вбивство іноземця. Знаряддям злочину став лук, причому острів'янин діяв з лихим наміром і випустив в туриста аж дві стріли. Найпевніше, мотивом нападу були ревнощі.

Жертвою агресивного туземця став 28-річний громадянин Нової Зеландії Метт Шеурич, який відпочивав у віддаленому від туристичних маршрутів районі Норт-Флай.

Іноземець мирно купався в річці з подругою-француженкою, коли в його груди і живіт несподівано вп'ялися дві стріли. Мотивом нападу стали ревнощі. Пасія хлопця приглянулася молодому папуасові, проте на шляху його домагань став залицяльник туристки.

Зараз ви читаєте новину «Німецького туриста з'їли полінезійські канібали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути