середа, 20 травня 2009 12:36

Черновецький залишить киян без бочкового квасу?

Черновецький залишить киян без бочкового квасу?

Підприємці столиці, які займаються реалізацією бочкового квасу "Росинка", заявляють про тиск з боку міської влади, яка не дає дозволів на розміщення торгових цистерн.

За словами підприємців, політика мера Києва Леоніда Черновецького ставить під загрозу існування тисячі робочих місць та змушує підприємців переходити у тінь.

Відмову пояснюють негарним виглядом цистерн

"На сьогоднішній день від київської влади ми не отримали в розпорядженні КМДА про весняно-літню торгівлю дозволів на розміщення квасних цистерн в нашому місті. Це означає, що Київська адміністрація не хоче бачити цистерни з квасом у столиці", - сказала підприємець Ольга.

Вона відзначила, що з початку року КМДА заявила, що можна отримати дозвіл на встановлення квасної цистерни через КП "Київське інвестиційне агентство". Однією з вимог було оформлення замовлення у Київземі витягу з кадастрової справи для кожної точки.

"Коштувало це 400 гривень за одну точку. Потім ще витяг мали розглядати і вирішувати - дозволити ставити цистерну чи ні. Люди заплатили за витяги. А потім Київрада скасувала це рішення. Зрозуміло, що гроші людям не повернули", - сказала Ольга.

За словами підприємців, відмову у видачі дозволу на встановлення цистерн пояснюють застарілістю обладнання та непривабливим виглядом цистерн, які не відповідають вимогам благоустрою столиці.

Однак, як повідомила керівник з продажу заводу безалкогольних напоїв "Росинка" Марія Анісімова, завод, який більше 50 років випускає квас, відповідає за свою продукцію.

"Звісно, обладнання старе, але усі бочки харчові та чисті. Вони миються та пропарюються перед кожною заправкою. Отже, щодо санітарії - квас живий, тому бочка заправляється кожні 2 дні", - сказала Анісімова.

Вона наголосила, що товаровиробник повинен відповідати за якість своєї продукції, тому на заводі є станція мийки та усі необхідні документи.

"Дозволів адміністрація Києва не дає, але у нас на кожну цистерну є гігієнічний висновок та санітарний паспорт з Міністерства охорони здоров"я. Крім того, при заправці на кожну бочку клеїться наклейка, де вказано день і час розливання, а також, хто розливав", - сказала Анісімова.

За її словами, минулого року завод реалізував 6 мільйонів літрів квасу.

"І я не пам"ятаю, щоб надходили якісь скарги, щоб на нас жалілися", - сказала Анісімова.

Підприємці відзначають, що небажання столичної влади бачити в Києві бочковий квас призводить до зворотної реакції - процвітання тіньової торгівлі напоєм, в тому числі від невідомих виробників без належних сертифікатів якості та дозвільних документів.

Як відомо, раніше столична адміністрація закликала киян, берегти своє здоров"я і не купувати бочковий квас.

У головному управлінні з питань торгівлі і побуту КМДА про видачу чи невидачу дозволів говорити відмовились.

"Надішліть запит до КМДА, вони його розглянуть і якщо нам скажуть говорити - ми будемо з вами говорити", - сказали в управлінні.

За матеріалами Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Черновецький залишить киян без бочкового квасу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути