вівторок, 05 травня 2009 15:56

Черновецький виставить свою колекцію з 20 ексклюзивних авто

Черновецький виставить свою колекцію з 20 ексклюзивних авто

Київський міський голова Леонід Черновецький має намір організувати виставку автомобілів з власної колекції.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на персональному сайті мера в розділі "Мій стиль і захоплення".

На сайті повідомляється, що в гаражі сім"ї Черновецьких в даний час знаходиться близько 20 ексклюзивних авто, в числі яких - суперлімузин "Maybach" і спорт-кар "Mercedes-Benz SLR McLaren".

"Купити, наприклад, "Maybach" - достатньо складно"

Л.Черновецький стверджує, що автомобіль для нього є підтвердженням статусу. "Але і, звичайно ж, машина - не розкіш, а комфортний засіб пересування, як справедливо відмітили Ільф і Петров вустами Остапа Бендера. Я вважаю, автомобіль повинен бути таким, щоб всім, хто його побачить, стало зрозуміло, що власник цієї машини - якщо він бізнесмен - не має жодних проблем: ні фінансових, ні організаційних, тому що купити, наприклад, той автомобіль, на якому їжджу я сьогодні, - "Maybach", - достатньо складно. І, крім того, важливо, що мій автомобіль повинен демонструвати і підтверджувати мій статус чесного платника податків. Мені важливо показати, що я плачу за авто реальну його вартість, і обов"язково купую його не у "чорних ділерів" по "сірих схемах", а через авторитетні офіційні автомобільні компанії, тобто повністю по "білому", - пояснює мер.

За його словами, найбільшу перевагу серед автомобілів він віддає марці "Mercedes". "Сьогодні у володінні моєї сім"ї знаходиться до 20 дорогих ексклюзивних автомашин марки "Mercedes", починаючи від купе і кабріолетів і закінчуючи по-справжньому ексклюзивними екземплярами, наприклад, "Mercedes-Benz SLR McLaren", який придбала моя дружина Аліна. Таких авто буде всього три тисячі в світі", - пише градоначальник.

Він пишається і автомобілем "Mercedes" з кузовом купе, який 1993 року його дружина Аліна Айвазова придбала на автомобільній виставці в Бельгії. "Коли я придбав це авто, їх було всього 6 штук в світі. Машина і сьогодні у відмінній формі", - стверджує мер.

В даний час, за його словами, Л.Черновецький їздить на "Maybach" за $650 тис. і на броньованому "Mercedes-500" за $300 тис. "Це серйозні машини, і вони цілком відповідають моєму сьогоднішньому фінансовому і політичному і якому завгодно іншому статусу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на аукціоні автомобілів столичних чиновників наприкінці листопада 2008 року Л.Черновецький за 1,5 млн.грн. купив "Чайку", що належить першому секретареві Компартії України Володимиру Щербицькому.

У грудні минулого року мер був помічений в чорному автомобілі "Rolls-Royce" вартістю близько $1 млн. Характеристики автомобіля: швидкість - 240 км/год, розгін - 5,9 сек., об"єм двигуна - 6749 см3, потужність - 460 к. с., витрата палива - 15,9 л.

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Черновецький виставить свою колекцію з 20 ексклюзивних авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути