середа, 22 липня 2009 14:52

Черновецький встановив монополію на ритуальні послуги

Черновецький встановив монополію на ритуальні послуги

Ритуальні послуги в столиці будуть надавати тільки комунальні підприємства. Про це йдеться у рішенні Київської міської ради "Про питання діяльності ритуальної служби Києва" N630/1686 від 18 червня 2009 року, підписаному мером Києва Леонідом Черновецьким. Документ опубліковано в муніципальній газеті "Хрещатик".

"Визначити, що надання ритуальних послуг є виключною компетенцією комунальних підприємств і тільки надання окремих ритуальних послуг може здійснюватися суб"єктами господарювання інших форм власності за договорами, укладеними з ритуальною службою, на період роботи тимчасової контрольної комісії та визначення такого переліку встановити мораторій на підписання комунальними підприємствами будь-яких договорів з цих питань", - йдеться в документі.

Документ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну комісію Київради з питань торгівлі, підприємництва, громадського харчування та послуг.

Нагадаємо, рішення, відповідно до якого надання ритуальних послуг є винятковою компетенцією комунальних підприємств столиці, було прийняте на засіданні Київради 18 червня.

При цьому голова Київського міського територіального відділення Антимонопольного комітету України Сергій Кириленко заявляв про те, що це рішення має бути відмінене. "Така ситуація може призвести до істотного обмеження конкурентного середовища на ринку ритуальних послуг Києва, усунення з ринку суб"єктів господарювання не комунальної форми власності. Вважаю, що рішення Київради має бути відмінене у встановленому законодавством порядку", - відзначав він.

За матеріалом Ліга

Зараз ви читаєте новину «Черновецький встановив монополію на ритуальні послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути