Ексклюзиви
четвер, 13 серпня 2009 10:11

Черновецький визнав борг перед Київенерго у 1,2 мільярди

Черновецький визнав борг перед Київенерго у 1,2 мільярди

Київська міська державна адміністрація підписала з енергопостачаючою компанією "Київенерго" 2 акти з компенсації різниці між існуючими тарифами на тепло і витратами компанії на виробництво теплової енергії, підтверджуючі заборгованість КМДА у розмірі 1 238,721 млн. гривень перед енергокомпанією за період з 2000 року по липень 2009 року.

Про це повідомила прес-служба "Київенерго".

Першим актом визнана наявність і розмір заборгованості міського бюджету Києва перед компанією за 2000-2008 роки у розмірі 411,476 млн. гривень, з яких борг по житлово-експлуатаційних організаціях - 395,006 млн. гривень, по бюджетним та іншим споживачам - 16,47 млн. гривень.

Другим актом визнана наявність і розмір заборгованості, що утворилася за 1 півріччя 2009 року у розмірі 827,246 млн. гривень, з яких по ЖЕО, - 513,022 млн. гривень, по бюджетним та іншим споживачам - 314,223 млн. гривень.

"Акти зафіксували наявність дійсної заборгованості міського бюджету перед "Київенерго". Таким чином, у суперечці між компанією і столичною владою щодо реальної суми заборгованості поставлена крапка", - заявив фінансовий директор "Київенерго" Михайло Уткін.

Обґрунтованість витрат "Київенерго" на виробництво теплоенергії затверджена Державною інспекцією контролю за цінами, і підтверджена відповідними органами КМДА.

Нагадаємо, згідно з законодавством, органи місцевої влади розраховують тариф для трьох категорій споживачів: житлових, бюджетних організацій та інших споживачів.

"Київенерго" прогнозує 1,14 млрд. гривень збитків у 2009 через різницю між діючими тарифами на теплоенергію і собівартості її виробництва.

За матеріалом proUA.com

Зараз ви читаєте новину «Черновецький визнав борг перед Київенерго у 1,2 мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути