четвер, 03 грудня 2009 12:31

Черновецький "ощасливить" киян метро по 2,40

Черновецький "ощасливить" киян метро по 2,40

Мер Києва Леонід Черновецький та його команда збираються повторити сценарій підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті, який був реалізований на початку цього року.

Про це заявив голова Шевченківського району Віктор Пилипишин.

Він вважає, що за цим сценарієм спочатку буде встановлена максимально завищена вартість проїзду, після чого Черновецький особистим розпорядженням знизить її на кілька копійок. А його оточення розпіарять це як велике досягнення міської влади.

"Черновецький вже майже чотири роки діє за принципом – створи спочатку максимально нестерпні умови життя, потім трохи послаб пресинг і люди будуть тобі вдячні, - вважає Пилипишин. – Нагадаю, що 4 листопада минулого року тарифи на проїзд у громадському транспорті виросли в чотири рази і склали 2 гривні. Це викликало закономірне обурення. І на початку року Черновецький раптово прозрів, знизивши вартість проїзду на 3-5 копійок. Насправді, все це було спланованою трагікомедією. Теж саме стосується і комунальних тарифів".

За словами голови Шевченківського району, коли представники міської влади називають цифри 2,52 та 1,9 гривень як обґрунтований тариф проїзду на метро і в наземному транспорті, це означає, що вони знову починають гру з киянами.

"У грудні або в січні вони винесуть це питання на порядок денний Київради, видадуть розпорядження КМДА про підвищення тарифів. Майже 100%, що прокуратура і Антимонопольний комітет їх опротестують. І в січні-лютому наступного року Черновецький знову "ощасливить" киян, знизивши проїзд до 2,40 і 1,8 гривень", - зазначив Пилипишин.

Як повідомлялося раніше, чиновники Київської міської держадміністрації не виключають можливості подорожчання проїзду у громадському транспорті у новому році. Про це заявив начальник управління цінової політики КМДА Василь Яструбинський.

За його словами, цілком можливо, що перед виборами з держбюджету таки виділять гроші на компенсацію різниці в тарифах і старі тарифи залишиться. Але якщо грошей у бюджеті не знайдуть, доведеться підвищувати.

Приватні перевізники очікують напливу пасажирів і готують довші маршрути, щоб люди могли їхати без пересадок у метро.

Як відомо, у комісію Київради з питань бюджету надійшла підготовлена мерією концепція "приведення тарифів до економічно обґрунтованих", згідно з якою у наступному році проїзд у наземному транспорті повинен коштувати 1,9 гривні, а в метро - 2,5 гривні.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Черновецький "ощасливить" киян метро по 2,40». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути