середа, 12 серпня 2009 08:55

Черновецький переніс будівництво метро на Троєщину

Черновецький переніс будівництво метро на Троєщину

Мер Києва Леонід Черновецький заявляє про можливість перенесення будівництва метро на Троєщину з 2011 року на пізніші терміни у зв"язку з фінансово-економічною кризою.

"Метро на Троєщину планували пустити до 2012 року, але, на жаль, фінансова криза внесла свої корективи в наші плани", - сказав мер.

Відповідаючи на питання, коли кияни отримають обіцяну гілку метро, Черновецький відповів: "Зараз точно назвати дату не зможе ніхто".

Водночас, він не відповів на питання, коли будуть здані в експлуатацію майже завершені три станції метро на Теремки.

Крім того мер міста заявив, що столична влада взялася за розробку сучасної мережі маршрутів громадського транспорту у центрі Києва.

"Сучасна мережа маршрутів розробляється. Ми вже побудували тролейбусну лінію по бульвару Шевченка і Червоноармійській, що дало можливість продовжити рух тролейбусних маршрутів N 8 і N 17 до площі Льва Толстого", - повідомив мер.

Однак, за його словами, під час проведеного дослідження з"ясувалося, що 2/3 пасажирів (більше 300 тисяч), які користуються послугами транспорту в центральній частині міста, хочуть їздити на пасажирському транспорті звичайного режиму руху.

Черновецький наголосив, що наразі до вул. Саксаганського продовжено тролейбусні маршрути N 12 і N 40, до Хрещатика автобусний маршрут N 38, збільшена кількість тролейбусів на маршрутах N 8, 16, 18, 38.

"Далі плануємо відкрити тролейбусний маршрут N 5 від Виноградаря до вул. Терещенківської, побудувати тролейбусні лінії по вул. Володимирській і Старонаводницькій - це дасть можливість відкрити нові тролейбусні маршрути у центральній частині міста з Ленінградської площі і з Теремків", - сказав Черновецький.

Крім того, за його словами, столична влада планує організувати низку автобусних маршрутів в експресному режимі руху з житлових масивів Біличі і Теремки, і по вулиці Туполєва.

"Для цього нам потрібно 413 мільйонів гривень для придбання 100 автобусів, 70 тролейбусів і будівництва тролейбусних ліній", - підсумував мер Києва.

За матеріалами Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Черновецький переніс будівництво метро на Троєщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути