четвер, 11 лютого 2010 10:13

Церква хоче перенести 14 лютого і 1 квітня на інші дні

Церква хоче перенести 14 лютого і 1 квітня на інші дні

Священики просять владу перенести святкування, приурочені до 14 лютого (День святого Валентина) і 1 квітня (День дурня) на інші дні.

Представники церкви стверджують, що День закоханих випав на Прощену неділю, після якої починається Великий піст, а День дурня збігся з чистим четвергом - цього дня страсного тижня Ісус був зраджений Іудою.

"1 квітня православним слід згадувати останні дні Христа і поститися - веселощі тоді, коли Христос страждав за нас, ні до чого. Не варто спокушати християн, не треба заважати їм дотримуватися посту. Церква, звичайно, не заперечує гумор, але через вибори наші люди захопилися мирською метушнею... А День закоханих - дуже вдалий бізнес-проект", - пояснив протоієрей Волинської єпархії УПЦ (КП) Віталій Собко.

"Логічніше було б перенести День сміху з четверга на неділю 4 квітня. Православні святкуватимуть Великдень, а інші - 1 квітня - чудове свято одеситів. А то молодь дурітиме, а церква - згадувати найтрагічніші дні всіх християн", - погодився і керівник прес-служби УПЦ (МП) Василь Анісімов.

"Запевняю вас, нічого бісівського в Гуморині немає. І ще жодного разу ми її не переносили", - сказав начальник управління з питань культури Одеської міськради.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Церква хоче перенести 14 лютого і 1 квітня на інші дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути