середа, 03 серпня 2022 06:00

Церковне свято 3 серпня: вшановуємо пророка, який передбачив долю людства

3 серпня православні християни відзначають День святого Єзекиїля. Святий жив у шостому столітті до Різдва Христового.

Він народився в 622 році в місті Сарир та походив з коліна Левія. Отримав сан священика так само, як і його батько Вузій.

Під час другого нашестя вавилонського царя Навуходоносора на Єрусалим його, царя Ієхонія II та багатьох інших іудеїв відправили до Вавилону. У полоні він жив біля річки Ховар.

На 30-му році життя у нього було видіння про майбутнє єврейського народу та всього людства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іменини 3 серпня: які три імені відзначають сьогодні День ангела

Автор: religions.unian.ua
 

Пророк побачив хмару з променем в якому була колісниці і чотири крилаті тварини, що мали обличчя: людини, лева, тільця й орла. Над колісницею височів кришталевий звід, а над склепінням - подоба трону з блискучого сапфіру. На цьому престолі видно сяючу "подобу Людини", а навколо Нього веселка. За тлумаченням отців церкви, пресвітлою "подобою Людини", що сидить на сапфіровому престолі, був прообразом утілення Сина Божого від Пресвятої Діви Марії, що явилася Престолом Божим.

Особливо важливі два знаменних видіння пророка - про храм Господній, і про сухі кістки на полі, яким Дух Божий дав нове життя.

Видіння про храм було таємничим прообразом звільнення роду людського від роботи і улаштування Церкви Христової.

Видіння про сухі кістки на полі - прообраз загального воскресіння з мертвих і нового вічного життя відкуплених Хресною смертю Господа Ісуса Христа.

Онуфрій був ченцем Києво-Печерського монастиря і жив в Антонієвих печерах в 12 ст. Його останки і зараз знаходяться в монастирі. На жаль, точно не відомо, чому Онуфрія зарахували до лику святих. Але є відомості, що він був безмовним самітником, тримав строгі і тривалі пости, як і багато його ченців. У нього також був суворий характер.

3 серпня наші предки ладнали засіки, готували в коморах місця для зерна. На честь святого Онуфрія Мовчазного намагалися все робити мовчки. Жодного зайвого слова не вимовлялося, а якщо вже й треба було щось сказати, намагалися обійтися одним-двома словами, не більше.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 3 серпня: вшановуємо пророка, який передбачив долю людства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути