Ексклюзиви
субота, 26 червня 2021 05:00

Церковне свято 26 червня: сьогодні згадують святу, яку убили дитиною

26 червня вшановуємо пам'ять святої мучениці Акилини. Вона походить із фінікійського міста Бібла і жила в 281 році. Вихована в традиціях християнського благочестя.

Gazeta.ua пропонує детальніше ознайомитися з історією життя мучениці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як оригінально привітати іменинників 26 червня

Коли Акилині виповнилося 12 років, вона вже в розмовах зі своїми однолітками переконувала їх звернутися до християнства.

Про це дізнався один із слуг царського намісника Волусіана і доніс, що вона вчить своїх одноліток не шанувати релігію батьків. Свята твердо визнала свою віру в Бога перед намісником і сказала, що вона не відречеться від Христа.

Волусіан вмовляв юну сповідницю, але, бачачи її твердість, велів піддати її мукам. Коли її мучитель знущався над нею, він запитував: "Де ж твій Бог? Нехай прийде і забере тебе з моїх рук". Свята відповідала: "Господь невидимо зі мною, і чим більше я страждаю, тим більше Він дає мені сил і терпіння".

Автор: molbuk.ua
  Свята мучениця Аликина
Свята мучениця Аликина

Вона перенесла страшні муки, але не похитнулася і залишилася вірною своєму Богу. Коли святу вели на страту, вона молилася і дякувала Богові за те, що надав їй честь постраждати за Його Святе Ім'я.

У відповідь на молитву почувся голос, що закликав її в Небесні обителі, і слідом за тим мучениця віддала свій дух Богу. Кат боявся порушити наказ правителя, і вже померлій відсік їй голову. Християни з честю поховали тіло мучениці. Пізніше її мощі були перенесені до Константинополя і покладені в створеному на її честь храмі.

Сьогодні не ображайте інших та не вживайте алкоголь. Намагайтесь провести цей день у тиші.

26 червня можна вирушати на збори суниці - раніше у такий час вона вже дозрівала. У народі свято називали Гречишниця, оскільки прийнято сіяти гречку. Ця культура вважалася дуже вередливою, а тому намагалися дотримуватися термінів посіву. Сіяти треба в курну, суху або піщану землю при ясній і сонячній погоді.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 26 червня: сьогодні згадують святу, яку убили дитиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути