Ексклюзиви
четвер, 22 липня 2021 05:03

Церковне свято 22 липня. Що сьогодні не можна робити

22 червня православна церква вшановує пам'ять священномучеників Панкратія і Кирила. У цей день традиційно приходять в Храм для богослужіння, молитви і духовного очищення.

Священномученик Панкратій, або єпископ Тавроменійскій, з'явився на світло, коли Ісус Христос жив на землі. Батьки Панкратія, уродженці Антіохії, почули про благовістя Ісуса Христа в Єрусалимі. Недовго думаючи батько відправився туди разом з сином, щоб особисто познайомитися з великим учителем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іменинники 22 липня: у кого сьогодні День Ангела та як назвати дитину

Юний Панкратій був вражений божественним вченням і увірував в Христа, подружився з учнями Господа. Святий Апостол став його найкращим другом.

Після вознесіння рятівника Ісуса Христа один з апостолів прийшов на батьківщину Панкратія і хрестив його батьків і весь будинок. Після смерті своїх батьків Панкратій залишив свій маєток і пішов в Понтійські гори, де жив в печері, проводячи дні і ночі в молитві і духовних роздумах.

Автор: racurs.ua
 

По тих місцях проходив святий апостол Петро. Він умовив Панкратія піти з ним в Антіохію, звідки вони переправилися в Кілікію, де жив святий апостол Павло.

Святі апостоли висвятили Панкратія, і він став єпископом сицилійського міста Тавромения, де почав старанно працювати над християнським просвітництвом народу. Протягом короткого часу єпископ Тавроменійскій звів Храм для здійснення богослужіння. Незабаром практично всі жителі околиць прийняли християнську віру. Але одного разу язичники влаштували повстання, напали на святого апостола і забили його камінням на смерть. В даний час мощі святителя знаходяться в Римі, Храмі, названому його ім'ям.

Кирило Гортинський жив за часів імператора Діоклетіана і співправителем Максиміані. Все своє життя він служив єпископом. У похилому віці священномученика насильно примушували відректися від віри і поклонитися ідолам. Єпископ відмовився виконати варварське вимога, його засудили до спалення.

Під час першої страти вогонь не торкнувся святого старця. Ця подія потрясло язичників і багато хто з них звернулися до віри. У той час єпископа відпустили на свободу, але незабаром знову схопили і стратили. У віці 90 років великомученика усікли мечем.

Що не можна робити 22 липня

Не можна в цей день бути ініціатором сварок. Особливо заборонено конфліктувати з батьками.

Не потрібно відмовляти в допомозі, якщо про це хтось попросив.

Сьогодні, 22 липня, в народі відзначають свято Панкрат або ягідник. Збір урожаю огірків починається на Панкрата. В цей день господині мають традицію перший зірваний огірок ховати від чужих очей в городі - його закопують в дальньому кутку.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 22 липня. Що сьогодні не можна робити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути