Ексклюзиви
пʼятниця, 24 вересня 2010 11:40

Через зношеність кримські тролейбуси потрапили в Книгу Гіннеса

 
Компанія Кримтролейбус отримала диплом Книги рекордів Гіннеса, який підтверджує, що підприємство використовує найстаріший рухомий склад.

Як заявив генеральний директор республіканського виробничого підприємства Кримтролейбус Віталій Нахлупін, Кримом до цього часу перевозять пасажирів на тролейбусах, вироблених ще в 70-х роках.

Всього в парку числиться 287 тролейбусів, ще 200 розукомплектовані та не підлягають відновленню. За його словами, зношеність парку становить 96,8%. Кілька десятиліть склад не оновлювався. З 117 ремонтів, запланованих на цей рік, здійснено тільки 57. Також не оновлювалося й устаткування, яке було закуплено ще в 58-60 роках.

Крім проблем самого транспорту спостерігається зношеність ізоляторів контактних мереж, стикування тролів, аварійно-тягових підстанцій. Знос цього устаткування становить 45%, проте заміняти або ремонтувати його потрібно вже при зносі, що дорівнює 20%

Кримський уряд обіцяє виділити 144 мільйони гривень, отриманих зі стабілізаційного фонду України, з них 45 мільйонів піде на реконструкцію, решта грошей вкладуть в закупівлю 300 новеньких сучасних тролейбусів.

Тим часом, кримська тролейбусна лінія - найдовша в усьому світі, її довжина становить 86 кілометрів. До складу Кримтролейбус входять Сімферопольський, Алуштинський і Ялтинський тролейбусні парки. Раніше в Сімферополі було два парки, але кілька років тому вони були об"єднані.

Репортер Запорожья

Зараз ви читаєте новину «Через зношеність кримські тролейбуси потрапили в Книгу Гіннеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути