четвер, 04 лютого 2010 17:11

Через сніг столичні чиновники можуть сісти на 5 років

Через сніг столичні чиновники можуть сісти на 5 років

Столичні чиновники, які не впоралися з ліквідацією наслідків снігопаду можуть бути позбавлені волі на строк від 2 до 5 років.

Про це заявив депутат Блоку Кличка у Київраді, юрист Валерій Карпунцов.

"Посадова особа за не виконання або недобросовісне виконання службових обов"язків, що призвело до шкоди громадянам, може понести кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 5 років", - заявив депутат.

За його словами, наразі ні керівники ЖЕКів, ні "Київавтодор" чи Київська адміністрація не впоралися зі своїми першочерговими завданнями з ліквідації наслідків снігопаду в столиці, що призвело до масового травматизму городян.

Карпунцов наголосив, що кияни повинні відстоювати свої інтереси, але спершу варто розібратися, на кого потрібно подавати скаргу в прокуратуру, позов до суду чи заяву до правоохоронних органів.

"Адже за благоустрій прибудинкової території відповідає посадова особа експлуатаційної організації - керівник ЖЕКу, за дотриманням чистоти та прибирання снігу на дорогах відповідає КК "Київавтодор", а контролюючі дії має виконувати Київська міська державна адміністрація", - пояснив Карпунцов.

Він закликав киян звертатися до прокуратури зі скаргами про незадовільне прибирання від снігових заметів, слизьких доріг та тротуарів, щоб змусити чиновників відповідати за свої вчинки та працювати за правилами.

"Столична антикиївська влада не справляється зі своїми обов"язками, до сьогодні непідтверджені діями слова мера, про притягнення до відповідальності голів райдержадміністрацій за незадовільну боротьбу з негодою, а популізм нікому не потрібен", - сказав депутат.

Як відомо, раніше один із лідерів Блоку Кличка Дмитро Андрієвський заявив, що кияни мають отримати компенсацію за травми від льоду.

Згодом міністр ЖКГ Олексій Кучеренко закликав киян, які травмувалися через ожеледицю, звертатися до суду для відшкодування збитків.

Пізніше мер Леонід Черновецкий звернувся в прокуратуру міста з вимогою порушити кримінальні справи щодо низки голів районних адміністрацій, з вини яких не здійснювалося прибирання снігу на їхній території.

За матеріалом Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Через сніг столичні чиновники можуть сісти на 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути