четвер, 08 травня 2008 08:28

Через Путіна щорічне послання Медведєва перенесли на осінь

Через Путіна щорічне послання Медведєва перенесли на осінь
У зв`язку з програмним виступом кандидата на пост прем`єр-міністра Росії Володимира Путіна в Держдумі послання президента РФ Дмитра Медведєва перенесене на осінь 2008 року, пише у четвер газета "Ведомости".

Як пояснило джерело видання в адміністрації президента, інформаційний простір переобтяжений стратегічними виступами перших осіб. "До того ж послання нового президента просто не встигають підготувати", - додав співбесідник "Ведомости".

Виступ Путіна в думі почнеться опівдні. Спочатку він виступить з 15-хвилинною промовою "Про програму основних напрямів діяльності уряду Російської Федерації", а потім півгодини відповідатиме на запитання депутатів.

Путін розповість про податкову і пенсійну реформи, які проведе як прем`єр-міністр, і про перетворення Росії на світовий фінансовий центр. Кандидат також говоритиме про вдосконалення правоохоронної і судової систем в Росії, вказують джерела газети в уряді. По суті, це буде формат щорічного послання, але на економічну тему, укладає джерело, близьке до адміністрації президента.

Путін відповість на шість запитань, нагадує газета. По два зададуть члени КПРФ, ЛДПР і "Справедливої Росії", а "Єдина Росія" від питань утримається, оскільки, за словами джерела в партії, "до голови питань немає".

"Ведомостям" став відомий і зміст питань. Депутати від ЛДПР запитають, чому російському бізнесу важко інвестувати в зарубіжні компанії і як підтримуватимуться інновації і стимулюватися молоді учені. Представники "Справедливої Росії" поцікавляться, якою стане соціальна політика і чи буде посилена роль партій в житті країни. Комуністи питання поки не сформулювали, але їх турбують зовнішня політика у зв`язку зі вступом України до НАТО, проблем виборчої системи і системи освіти.

Нагадаємо, кандидатура Путіна на пост прем`єр-міністра була внесена Медведєвим на розгляд нижньої палати невдовзі після вступу останнього на посаду 7 травня 2008 року. Як раніше заявляв спікер Держдуми Борис Гризлов, затвердження нового глави кабінету займе близько півтори години, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Через Путіна щорічне послання Медведєва перенесли на осінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути