вівторок, 14 грудня 2021 13:03

Через нерозвиненість індустріальних парків Україна програє конкуренцію за інвесторів – голова Тернопільської облради

 

Реалізація стратегії економічного націоналізму в Україні є неможливим без повноцінного запуску індустріальних парків. Регіони чекають від парламенту законопроектів, які надають резидентам та керуючим компаніям індустріальних парків фіскальні стимули.

Про це заявив голова Тернопільської облради Михайло Головко, виступаючи на ІІІ форумі індустріальних парків, організованому Торгово-промисловою палатою України.

"Місцеві громади зараз борються за інвесторів, які конкурують між собою. Україна сьогодні так само конкурує з іншими країнами. І тому наше завдання – створити найкращі умови для інвесторів, затягувати їх сюди, щоб заходив бізнес, боротися за капітал, – наголосив Михайло Головко. - Для цього потрібна допомога з боку країни, насамперед на законодавчому рівні. Парламент і держава мають об'єднатися та стати на захист інвесторів, тобто. проводить політику економічного націоналізму. Через нерозвиненість індустріальних парків Україна програє конкуренцію за інвесторів".

На думку голови Тернопільської облради, у рамках державно-приватного партнерства держава має створювати сприятливі умови для інвестицій у індустріальні парки: а) . Він нагадав, що саме таку політику проводять сусідні з Україною країни, які мають розвинену мережу ІП: Словаччина, Угорщина, Румунія, Білорусь.

Залучення інвесторів до індустріальних парків допоможе створювати робочі місця, щоб українці не в'їжджали на заробітки, щоб у своїй країні створювали продукцію з високою доданою вартістю. Ми можемо тільки руду та зерно експортувати. Ні, ми можемо створювати високотехнологічну продукцію, виходити з нею на зовнішні ринки та конкурувати", - резюмував Михайло Головко.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань фінансів, митної та податкової політики рекомендував парламенту ухвалити у першому читанні законопроекти №5688 та 5689, які передбачають податкові та митні стимули для розвитку індустріальних парків в Україні. Законопроекти також містять механізми, що дозволяють уникнути зловживань під час використання стимулів учасниками ринку.

Заступник голови комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський зазначав, що індустріальні парки успішно використовуються у багатьох країнах для прискорення економічного зростання, залучення інвестицій та створення нових робочих місць. За його словами, необхідною умовою для цього є пакет із податкових, митних та фінансових стимулів індустріальним паркам.

Зараз ви читаєте новину «Через нерозвиненість індустріальних парків Україна програє конкуренцію за інвесторів – голова Тернопільської облради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути