четвер, 17 грудня 2009 13:26

Через негоду одеситам нададуть оплачувані відпустки

Через негоду одеситам нададуть оплачувані відпустки

Голова Одеської обласної державної адміністрації Микола Сердюк звернувся до жителів області із закликом не покидати свої будинки без крайньої необхідності в найближчі три дні у зв"язку з складними погодними умовами.

"Я звертаюся до всіх жителів Одеської області - без необхідності не виїжджати нікуди, утримуватися від виходу на дороги, не виходити з дітьми, почекати, поки погодні умови не покращають", - цитує його слова прес-служба облдержадміністрації.

При цьому голова облдержадміністрації завірив, що ситуація в регіоні контрольована. Разом з тим, в найближчі три дні в області очікується посилення вітру, а в кінці тижня температура впаде до -20-25 у області, і -15-17 градусів морозу в Одесі.

У районах області створені штаби для забезпечення водопостачання, тепла і інших необхідних ресурсів. В області розчищають дороги, особлива увага приділяється трасі Одеса-Київ, міжрайонним трасам.

В Одесі закриті всі школи, при необхідності вони будуть закриті і в інших районах, на період холодів заборонений виїзд шкільних автобусів.

У свою чергу, мер Одеси Едуард Гурвіц підписав розпорядження про невідкладні заходи з забезпечення ліквідації наслідків снігопаду в Одесі, повідомляє управління інформації Одеської міськради в четвер.

Зокрема, Одеська міськрада зажадала від підприємств, установ і організацій всіх форм власності надати оплачувані відпустки особам, яким складно дістатися до місця роботи і додому, а також особам, перебування яких на робочому місці не є невідкладним.

Крім того, мерія доручила ДАІ Одеси спільно з МНС організувати спеціалізовані колони для евакуації кинутого автомобільного транспорту, який заважає пересуванню спеціалізованої автотехніки і громадського транспорту.

Районним адміністраціям Одеської міської ради доручено створити спеціальні підрозділи для забезпечення доставки гарячих напоїв, їжі і автомобільного палива до місць, де заблокована велика кількість автомобільного транспорту.

Керівникам військових підрозділів і формувань, інших воєнізованих і правоохоронних органів, спільно з громадськими організаціями, які розташовані на території Одеси, доручено забезпечити патрулювання вулиць міста, з метою виявлення і недопущення випадків переохолодження і травмування пішоходів і інших учасників дорожнього руху.

Також ДАІ повинно обмежити в"їзд до міста вантажного автотранспорту на період проведення робіт по очищенню міських вулиць.

Як повідомляє прес-служба МНС України, в Одеській області звільнено з сніжних занесень більше 1 тис. автомобілів, 79 автобусів і маршрутів, 2 тролейбуса, 6 карет швидкої допомоги.

За матеріалом Интерфакс-Украина
Зараз ви читаєте новину «Через негоду одеситам нададуть оплачувані відпустки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути