Ексклюзиви
пʼятниця, 15 серпня 2008 15:27

Через конфлікт в Південній Осетії біженцями стали більше 118 тисяч людей - ООН

Більше 118 тисяч людей були вимушені покинути свої будинки через конфлікт в Грузії, повідомив офіційний представник Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) Рон Редмонд.

"За останніми даними, більше 118 тисяч людей були вимушені залишити свої будинки в результаті конфлікту", - сказав Редмонд журналістам в п"ятницю. Він послався на дані, які надали уряди Росії і Грузії.

За словами Редмонда, близько 30 тисяч південноосетинських біженців знаходяться в Росії, ще близько 15 тисяч людей перебралися з Південної Осетії до Грузії.

"Крім того, близько 73 тисяч чоловік були переміщені в Грузії, зокрема велика частина жителів Горі", - сказав представник УВКБ.

Він повідомив також, що в п"ятницю з Копенгагена в Тбілісі вилетів літак з 38 тоннами гуманітарної допомоги на борту, який доставить постраждалим консерви, ковдри, кухонні набори і телекомунікаційне устаткування. Раніше на цьому тижні в Тбілісі було направлено ще два літаки з допомогою від УВКБ, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Через конфлікт в Південній Осетії біженцями стали більше 118 тисяч людей - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути