неділя, 02 червня 2013 13:20

Через безробіття іспанці масово протестували за відставку уряду та президента
10

Фото: Фото: Reuters

У великих містах Іспанії в суботу пройшли масові маніфестації проти політики міжнародних кредиторів у складі Єврокомісії, Європейського центробанку і Міжнародного валютного фонду. Саме ця "трійка", на думку учасників акції протесту, яких вивели на вулиці профспілки і партії лівого табору, диктує свої умови країнам ЄС щодо скорочення бюджетних витрат і підвищення податків.

"Людей виселяють з їхніх будинків, стільки людей втратили роботу, у нас адже найвищий рівень безробіття в Європі! А нинішній уряд нічого не робить, навпаки - що проводяться ним реформи праці спрощують звільнення без вихідної допомоги замість того, щоб стимулювати ринок робочої сили ", - каже одна з учасниць акції в Мадриді.

Демонстрації проти політики скорочення бюджету і зростання безробіття пройшли напередодні також в сусідній Португалії.

"Ми хочемо, щоб уряд пішов у відставку, а наш президент - перший, хто у всьому винен. Він повинен сам піти, тому що вони всі працюють не зрозумій як, витрачаючи наші гроші і штовхаючи нас у злидні ", - обурюється жінка на вулиці Лісабона.

Всього акції протесту пройшли в 18 містах країни. Найчисленніша відбулася в столиці перед будівлею МВФ. Португальці, як і іспанці, схильні у багатьох своїх бідах звинувачувати керівництво ЄС і міжнародних кредиторів.

Зараз ви читаєте новину «Через безробіття іспанці масово протестували за відставку уряду та президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути