понеділок, 09 липня 2018 14:41

Цензура: ведучі програми "Доброго ранку, Країно!" заявили про її закриття

Цензура: ведучі програми "Доброго ранку, Країно!" заявили про її закриття
"Ми довгий час успішно чинили опір наступу на програму. Зараз ми розуміємо, що один на один з владою вистояти не зможе жоден творчий колектив", – Тетяна Терехова. ФОТО: "Доброго ранку, Країно!"

В ефірі програми "Доброго ранку, Країно!" заявили про її закриття. На думку ведучої Тетяни Терехової, це сталося через інтерв'ю з Юлією Тимошенко.

"Після ефіру з Юлією Тимошенко керівництво Національного суспільного телебачення повідомило, що нас закривають. Тобто канал закриває найбільш рейтингову програму в ефірі "UA:Перший" після інтерв'ю з опозиційним політиком. Очевидно, що перед виборами владі не потрібна об'єктивна й незалежна журналістика", – повідомила ведуча в ефірі.

За її словами, протягом усього часу, коли програма виходила, колективу телефонували і погрожували закриттям після ефірів опозиційних політиків.

"Суспільне телебачення, прикриваючись гаслами про захист свобод в Україні, насправді, впроваджує жорстку цензуру. І закриття "Доброго ранку, Країно!" - один із багатьох прикладів у всій Україні. Але нас не зламати! Свободу слова не можна вимкнути рубильником", – резюмувала Терехова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аласанія має піти у відставку - журналісти

Водночас у ВАТ "НСТУ", на чиє замовлення ТОВ "Ера-Медіа" виготовляє програму "Доброго ранку, Країно!", запевняють: про закриття програми і розрив договору команду повідомили ще 5 та 7 червня рекомендованим листом.

"Команда Суспільного у контенті ТОВ "Ера-Медіа" неодноразово виявляє порушення стандартів: маніпуляції фактами, подання власних думок як фактів, безпідставні узагальнення, неконкретні посилання на джерела інформації, експертні коментарі неналежної якості, недостовірну подачу інформації, зневажливі чи образливі коментарі ведучих, дискримінацію та упереджене ставлення, однобоке подання інформації та недотримання балансу думок" - пояснює suspilne.media.

5 липня відбувся ефір "Доброго ранку, Країно!", в якому Юлія Тимошенко звинуватила Петра Порошенка в переговорах з "ЛНР-ДНР" з метою ескалації війни на Сході України і зриву виборів президента у 2019 році.

Зараз ви читаєте новину «Цензура: ведучі програми "Доброго ранку, Країно!" заявили про її закриття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути