неділя, 28 березня 2021 20:45

"Ціну на оренду підіймають не більше ніж на 1% в рік" - українка про досвід зйому житла в Канаді
0

Юлія Демчук, яка живе у Ванкувері, зняла в оренду квартиру, яку власники вирішили продати, ще до закінчення контракту оренди. Але, за кордоном орендарі захищені, і навіть, при зміні власників контракт залишається дійсним.

"Перше і найважливіше: рішення продати квартиру, яку хтось орендує, не є приводом виселяти орендарів. І сам факт продажу ніяк не впливає на вашу оренду, навіть беручи до уваги те, що власник квартири змінюється. І навіть потім в нових власників є лише дві легальні причини "виселити" вас:

Якщо самі власники, або їх батьки чи діти будуть самі жити в купленій нерухомості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка шокувала високими цінами на житло в Андоррі

Якщо нові власники збираються переформатовувати нерухомість з квартири в, наприклад, офіс чи магазин", - пояснює українка.

Контракт оренди продовжує діяти на тих самих умовах навіть після продажу, і навіть немає необхідності його перепідписувати. Підняти ціну просто так новий власник теж не має права, лише на дозволені законом 1-2% в рік.

"Орендарі тут захищені від всяких недобросовісних маніпуляцій і угод. Єдиний недолік цього всього - під час продажу потенційні клієнти захочуть подивитись ту саму нерухомість, в якій ви живете. І тут ви вже нічого зробити не можете, але все-одно є певні правила, які мають трохи спростити життя. Ріелтор має попередити вас про перегляди мінімум за 24 години. Під час перегляду в ідеалі вас попросять піти погуляти, але ви можете відмовитись. Якщо ви не залишаєтесь, то ріелтор несе відповідальність за ваші речі поки вас нема", - каже Юлія.

Якщо все-таки після продажу договір оренди розривається, то орендарям дають 2 місяці на пошук нового помешкання і останній місяць проживання оплачувати не треба.

Євгенія Кубова, яка має власну фірму, що займається питаннями нерухомості розповіла, коли українцям, які переїжджають до Польщі, потрібен дозвіл на купівлю нерухомості. Родина Євгенії має іпотеку на 2 квартири. Українка веде блог, в якому розповідає всі нюанси купівлі нерухомості.

Зараз ви читаєте новину «"Ціну на оренду підіймають не більше ніж на 1% в рік" - українка про досвід зйому житла в Канаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути