Ексклюзиви
пʼятниця, 23 жовтня 2020 12:16

"Цей суд буде доленосним" - адвокати Марківа оголосять переконливі докази

"Цей суд буде доленосним" - адвокати Марківа оголосять переконливі докази
Відбудеться черговий суд у справі Віталія Марківа. Фото: svoboda.org

Захист українського нацгвардійця Віталія Марківа має переконливі аргументи його невинуватості. Наразі адвокати готові їх оголосити в італійському апеляційному суді.

"Це вже четверте слухання по апеляційній справі українського гвардійця. Ми очікуємо, що докази захисту будуть переконливі. Аргументи, які ми представили суду, запевнять в тому, що наш солдат невинний. Я розраховую на те, що це засідання, яке сьогодні відбудеться, буде доленосним і за рішенням суду вже скоро ми побачимо Віталія в Києві", - заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завершилось засідання апеляційного суду у справі Марківа: підсумки

Міністр додав, що з боку Національної федерації італійської преси з'явилася заява про погрози з України адвокату сім'ї Роккеллі Алессандрі Баллеріні.

"Ці погрози з'явилися в переддень засідання суду, а звернення про них прозвучало публічно до всіх вищих органів італійського правосуддя, за винятком прокуратури, до якої б мала подати заяву потерпіла. Це лише ще одна складова гібридної атаки на Віталія та на справу, яка розглядається сьогодні у суді", - зазначив Аваков.

Адвокати нацгвардійця Віталія Марківа на першому засіданні апеляційного суду Мілана заявили клопотання про долучення до матеріалів справи доказів, які вказують на його непричетність до загибелі італійського журналіста.

Правозахисники також попросили долучити до справи експертизи відео- та звукозапису пострілів, які доводять, що постріли зі стрілецької зброї в сторону загиблого громадянина Італії здійснювалися з боку позицій російських терористів з відстані 150-200 м, а не з боку гори Карачун, до якої було 1700-1800 м.

Зараз ви читаєте новину «"Цей суд буде доленосним" - адвокати Марківа оголосять переконливі докази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути