пʼятниця, 28 липня 2017 12:03

"Це зробили ті, хто розпорював животи за український прапор" - знищена Алея загиблих бійців

"Це зробили ті, хто розпорював животи за український прапор"  - знищена Алея загиблих бійців
Невідомі позривали фотографії загиблих бійців на Майдані та під час війни на Сході. Фото: Юрій Голік

Невідомі позривали фотографії загиблих на Майдані та під час війни на Донбасі. Це сталося сьогодні вночі на Алеї пам'яті у Дніпрі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник голови ОДА Юрій Голік.

"Моторошна пригода сталася сьогодні вночі: на Алеї героїв у Дніпрі невідомі негідники зірвали фотографії загиблих бійців із кількох стендів, які простояли недоторканими з перших страшних подій 2014 року. Хоча, чому невідомі? Здогадатися, хто це зробив - неважко. Це ті, хто розпорював животи за український прапор, відрізав руки за татуювання тризуба, розстрілював наших полонених. Вони або їх палкі прихильники. Вандалізм і підлість - їх зброя", - пише Голік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили пам'ятник загиблим прикордонникам

За словами радника, саме ці стенди були поза прямої зони видимості стаціонарного посту охорони, який цілодобово слідкує за новими стелами героїв.

"Зірвані фотографії зібрані, відновлюватимемо первісний вигляд стендів і посилимо охорону. Зараз поліція проводить розслідування і вивчає записи відеокамер. Сподіваємося, що цих нелюдів швидко знайдуть і відправлять до суду. Хоча краще їх одразу на фронт", - зазначає Голік.

Своє обурення щодо інциденту у Facebook висловив й міністр інфраструктури України Володимир Омелян, який вчора з робочим візитом перебував у Дніпрі.

"Орда, царська Росія, НКВДисти і Кремль завжди воювали з могилами і пам'яттю. Поховання знищували, а історію перекручували. Так, татарський улус на болотах став третім Римом, видурена в Констатинопольського патріарха грамота створила з секти оплот православія, князя Володимира і Анну Ярославну старатися зробити "своїми", а українських героїв - знищити, а потім оббрехати. Нічого не вийде! Орда залишиться ордою, а Україна була і буде форпостом цивілізованого світу перед здичавілими".

Алея пам'яті у Дніпрі, відкриття якої відбулося 12 травня, стала найбільшим в Україні меморіальним комплексом з вшанування загиблих під час Революції гідності та війни на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Це зробили ті, хто розпорював животи за український прапор" - знищена Алея загиблих бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути