четвер, 02 серпня 2018 15:13

Це відверта здача українських інтересів - Тягнибок

Це відверта здача українських інтересів - Тягнибок
"Доки українці сподівалися, що "жирафи" від влади спроможуться відповісти на шовіністичні дії, Угорщина пішла в наступ", - Олег Тягнибок, керівник ВО "Свобода". Фото: svoboda.org.ua

Голова політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок прокоментував призначення Угорщиною міністра для Закарпаття.


"Доки українці наївно сподівалися, що "жирафи" від влади, до яких довго доходить, нарешті довчаться і спроможуться адекватно відповісти на шовіністичні дії західного сусіда, Угорщина вчергове пішла в наступ і вирішила призначити міністра… для Закарпаття. Вдумайтесь, товариство: угорського міністра для українського Закарпаття! Такого собі гауляйтера чи то пак міністра окупованих територій? - написав у Facebook Олег Тягнибок

"У відповідь на це вічно стурбоване наше МЗС попросило "офіційних роз'яснень щодо недружніх кроків". Це вже не бездарність і навіть не пораженство. Це відверта здача українських інтересів", - написав керівник "Свободи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина зазіхнула на Закарпатську область

Так Тянибок відреагував на те, що в уряді Угорщини створили посаду міністра, який відповідатиме за розвиток Закарпатської області України і за програму розвитку дитячих садків Карпатського басейну.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні з Угорщиною розмістять штурмовий батальйон

МЗС України повідомляє, що тимчасовому повіреному в справах Угорщини в Україні Ласло Папу вручили ноту з вимогою роз'яснити рішення Будапешта створити посаду уповноваженого міністра у справах Закарпатської області.
МЗС вимагає офіційних роз'яснень, оскільки до сфери компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України.
"Незважаючи на конструктивний підхід української сторони щодо вирішення проблемних питань, останні дії Угорщини свідчать про вибір конфронтації замість співпраці та пряме втручання у внутрішні справи України", - додали в МЗС.

Зараз ви читаєте новину «Це відверта здача українських інтересів - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути