неділя, 01 жовтня 2023 14:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це не "перемога", як вважає більшість": Данілов пояснив, що означає знаменитий жест-"ножиці" Залужного

Знаменитий жест-"ножиці" Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного означає зовсім не "перемогу", як помилково вважає більшість.

Він означає дещо значно загрозливіше. Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук.

Під час запису бесіди до приміщення РНБО завітав Залужний, чим помітно збентежив журналістку. Після короткої бесіди з головнокомандувачем Данілов повернувся в крісло для інтерв'ю та вирішив розповісти про знаменитий жест Залужного.

Секретар РНБО пояснив, що жест Victory показують лицьовою стороною долоні до співбесідника.

Автор: скріншот
  Жест Victory показують лицьовою стороною долоні до співбесідника
Жест Victory показують лицьовою стороною долоні до співбесідника

Однак Залужний показував інший знак. Хоч пальці складають так само "ножицями", але долоню повертають тильною стороною уперед.

За словами Данілова, мало хто розуміє різницю, але вона принципова.

"Коли ще стріляли з лука, коли були старі війни. І коли брали в полон, то перше, що робили - відрубували фаланги пальців для того, щоб не було спроможності натягувати лук. Валерій Федорович показав саме так - і на це мало хто звернув увагу - це означає "Ми натягуємо лук і будемо у вас стріляти", - пояснив Данілов.

Автор: скріншот
  Хоч пальці складають так само "ножицями", але долоню повертають тильною стороною уперед, що означає "ми будемо у вас стріляти"
Хоч пальці складають так само "ножицями", але долоню повертають тильною стороною уперед, що означає "ми будемо у вас стріляти"

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов охарактеризував Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

За словами секретаря РНБО, у Залужного завжди гарний настрій і він не падає духом, як би складно не було. Про це Данілов розповів в інтерв'ю Наталії Мосейчук.

Він наголосив, що у перші дні повномасштабної війни побачив внутрішнє братерство військових і стосунки Залужного з підлеглими.

Зараз ви читаєте новину «"Це не "перемога", як вважає більшість": Данілов пояснив, що означає знаменитий жест-"ножиці" Залужного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути