середа, 20 квітня 2022 07:50

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це мобільна оборона" – аналітик пояснив, чому ЗСУ доводиться тактично відступати

"Це мобільна оборона" – аналітик пояснив, чому ЗСУ доводиться тактично відступати
На деяких ділянках ЗСУ може тактично відступити, щоб зберегти частини і потім контратакувати, каже Іван Січень. Фото: "Укрінформ"

Російські окупаційні війська наступають на сході. На деяких ділянках фронту Збройні сили відступають. Це тактичний прийом, щоб зберегти сили і вимотати противника. А після цього – завдати контрудару. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий аналітик Іван Січень.

"Зараз ворог підтягує все на схід, готується обороняти південь. На деяких ділянках ЗСУ можуть тактично відступити, щоб зберегти частини і потім контратакувати. Це мобільна оборона. У нас головне завдання – вимотати противника, понищити його максимально і зберегти свої сили. Найголовніше – максимально розбити особовий склад ворога і техніку", – каже Січень.

Час грає на користь Збройних сил, пояснює аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін звертається до Китаю та Північної Кореї по ракети, бронетехніку. Значить, у Росії це закінчується" – аналітик

"Росія руйнується санкціями, у неї немає ресурсів, а ми їх отримуємо. Дійсно, десь можна відступити, десь наступити. А потім перейти у контрнаступ. Десь зайти з флангів та з тилу до противника і знищити його", – говорить Січень.

ЗМІ часто пишуть про російські колони на 20 чи 60 кілометрів, але підстав для паніки немає, додає аналітик.

"Журналісти не до кінця розуміють, що це таке. Це не величезні колони. Колона у 20 кілометрів – це максимум три батальйонно-тактичні групи. Це близько 30 одиниць броньованої техніки і ще приблизно стільки ж вантажних машин. Не треба лякати цими колонами. Їх швидко розбивають наші безпілотники. У росіян немає сил, щоб щось реально зробити цими колонами", – каже Січень.

Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої готувалися, сказав президент України Володимир Зеленський за підсумками 54-го дня війни.

Противник наступає на Сіверськодонецькому, Попаснянському, Курахівському й Запорізькому напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Мешканців Луганської та Донецької областей закликали евакуюватися. Це полегшить роботу ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «"Це мобільна оборона" – аналітик пояснив, чому ЗСУ доводиться тактично відступати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути